Στ.Πέτσας για Τουρκία: Εξαντλήθηκε η υπομονή, εξαπατήθηκε η Ευρώπη

95
Eurokinissi

“Η υπομονή εξαντλήθηκε, γιατί η Ευρώπη εξαπατήθηκε από την Τουρκία” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας πως η Ένωση κινείται με τα ταχύτερο βηματισμό και περιμένουμε η Σύνοδος Κορυφής να πάει ένα βήμα παρακάτω, με καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων αλλά και με πλαίσιο κυρώσεων.

“Η Ευρώπη κινείται με τα ταχύτερο βηματισμό και περιμένουμε η Σύνοδος Κορυφής να πάει ένα βήμα παρακάτω, με καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων αλλά και με πλαίσιο κυρώσεων”, υπογράμμισε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, επίσεις, ότι η Τουρκία έχει δύο επιλογές: ή θα πάρει την οικονομική ενίσχυση και θα συμμορφωθεί ή θα υποστεί κυρώσεις.

Σχολιάζοντας την πρόταση Τσίπρα για επέκταση στα 12 μίλια ο κ. Πέτσας κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επιδείξει σοβαρότητα, επισημαίνοντας ότι το πλέγμα είναι πιο σύνθετο: κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα

Όπως εξήγησε “κυριαρχία στα 6 ναυτικά μίλια με μελλοντική επέκταση στα 12νμ και κυριαρχικά δικαιώματα, δηλαδή την υφαλοκρηπίδα, που είναι το μοναδικό προς συζήτηση θέμα με την Τουρκία”.

“Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προασπίσουμε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”, τόνισε ο κ. Πέτσας.

Αναφερόμενος στο επεισόδιο με το αεροπλάνου στο οποίο μετέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, υπογράμμισε ότι πρόκειται για άλλη μία πρόκληση και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον καθώς ο κ. Δένδιας έχει προγραμματισμένο ταξίδι στην Αρμενία και έχουν κατατεθεί τα σχέδια πτήσης.

Τέλος, ως προς την πανδημία του κορωνοϊού ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει, προς το παρόν, σκέψη για lockdown στην Αττική διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τις συστάσεις των ειδικών.

Επανέλαβε ότι θα επιβάλλονται τοπικά lockdown, όπου παρατηρούνται εξάρσεις και προέτρεψε, εκ νέου, τους πολίτες για αυστηρή εφαρμογή των μέτρων.