today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Αρμενία: Τα σχέδια Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν να καταλάβουν το Ναγκόρνο-Καραμπάχ απέτυχαν

Τα σχέδια της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν να καταλάβουν τον έλεγχο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ με έναν πόλεμο αστραπή έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, με τον Αρμένιο ηγέτη να υποστηρίζει ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι η Τουρκία ανέπτυξε μαχητές από τη Συρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Προς το παρόν, ο στρατός αυτοάμυνας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ κρατά τις θέσεις του. Και στην πραγματικότητα, μπορούμε να πούμε ότι τα σχέδια της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν να καταλάβουν τον έλεγχο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ με έναν πόλεμο αστραπή έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής», δήλωσε ο Πασινιάν σε μια παράλληλη συνέντευξη του Αζέρου και του Αρμένιου ηγέτη στον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Ειδησεογραφικού Πρακτορείου Rossiya Segodnya Ντμίτρι Κισέλεφ.

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός κατηγόρησε την Άγκυρα ότι είναι ο βασικός υποστηρικτής της κλιμάκωσης στον θύλακα και η απόφαση του Μπακού να ξεκινήσει εχθροπραξίες ελήφθη υπό το πατρονάρισμα της Τουρκίας.

«Είναι πλέον προφανές ότι η Τουρκία είναι ο βασικός υποστηρικτής αυτού του πολέμου… Με απόφαση και το πατρονάρισμα της Τουρκίας, αποφασίστηκε να ξεκινήσει ένας πόλεμος, μια επίθεση εναντίον του Ναγκόρνο-Καραμπάχ», τόνισε ο Αρμένιος ηγέτης.

Κατηγόρησε επίσης την Τουρκία ότι χρησιμοποιεί όχι μόνο τον δικό της στρατό στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε, και ειδικές δυνάμεις του πακιστανικού στρατού.

Σημείωσε πως το Γερεβάν είναι έτοιμο να εφαρμόσει τις συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός, που επιτεύχθηκαν στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα, για τον τερματισμό της σύγκρουσης, προσθέτοντας πως πρέπει να βρεθεί ένας αποδεκτός συμβιβασμός για όλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ