today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Κορωνοϊός – Παγκόσμια Τράπεζα: Σχέδιο 12 δισ. δολαρίων για για την παροχή εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε την έγκριση ενός σχεδίου βοήθειας ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να διασφαλίζει για τις αναπτυσσόμενες χώρες άμεση πρόσβαση στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, όταν αυτά είναι διαθέσιμα.

Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν “για τη χρηματοδότηση της αγοράς και της διανομής εμβολίων, τεστ και θεραπειών της covid-19 για τους πολίτες τους”, διευκρίνισε η Παγκόσμια Τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ίδια, με αυτό τον τρόπο θα εμβολιαστούν “έως ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι”.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε στο περιθώριο των φθινοπωρινών συνεδριάσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η Παγκόσμια Τράπεζα σκοπεύει με την ανακοίνωση αυτή να στείλει “ένα μήνυμα στη βιομηχανία έρευνας και τη φαρμακευτική βιομηχανία ότι οι πολίτες των αναπτυσσόμενων χωρών πρέπει επίσης να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια κατά της covid-19”.

Η χρηματοδότηση αυτή αποτελεί μέρος ενός πακέτου βοήθειας που φτάνει έως τα 160 δισεκατομμύρια δολάρια ως τον Ιούνιο του 2021 και το οποίο έχει στόχο να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ