today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Τσεχία: Ρεκόρ αύξησης κρουσμάτων για 4η συνεχή μέρα – 8.618 μολύνσεις σε 24 ώρες

Για τέταρτη συνεχή μέρα, η Τσεχία κατέγραψε αύξηση ρεκόρ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού με 8.618 νέες μολύνσεις, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ο συνολικός απολογισμός μολύνσεων αυξήθηκε σε 109.374 στη χώρα των 10,7 εκατομμυρίων. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε αυστηρότερα μέτρα κατά της πανδημίας την περασμένη εβδομάδα, προσπαθώντας να αποφύγει ένα lockdown.

Περισσότερες από 38.000 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί τον Οκτώβριο μέχρι στιγμής, σε σύγκριση με πάνω από 43.000 μολύνσεις ολόκληρο τον Σεπτέμβριο.

Η κυβέρνηση διέταξε να κλείσουν αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως πισίνες και γυμναστήρια, και όλοι οι πολιτιστικοί χώροι για δύο εβδομάδες από τη Δευτέρα. Τα εστιατόρια πρέπει να κλείνουν έως τις 20:00 με την χωρητικότητα να περιορίζεται σε τέσσερα άτομα ανά τραπέζι.

Εκτός από τον αυξανόμενο αριθμό νέων περιπτώσεων, ο αριθμός των νοσηλευομένων αυξήθηκε σε 1.893 χθες Παρασκευή, σε σύγκριση με 1.028 στις 30 Σεπτεμβρίου.

Μια άλλη πηγή ανησυχίας αποτελεί ο ταχέως αυξανόμενος αριθμός μολύνσεων γιατρών, νοσοκόμων και άλλου ιατρικού προσωπικού, σύμφωνα με το τσεχικό ιατρικό σύλλογο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ