today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

Οι αποκαλύψεις Κοντονή και τα ένοχα μυστικά του ΣΥΡΙΖΑ

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις Κοντονή για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τα «καρφιά» για υπόγειες διαδρομές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, αφήνουν έκθετο τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος κλήθηκε από την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δώσει εξηγήσεις.

Του Κώστα Πασίση

Αντί, όμως καθαρών απαντήσεων η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, με την απίστευτη δικαιολογία ότι οι δηλώσεις του «εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Ένα  σαθρό έως αστείο επιχείρημα που θυμίζει έντονα τις παλαιότερες  σταλινικές εκκαθαρίσεις αντιφρονούντων στην Κομμουνιστική Ρωσία.

Ο Σταύρος Κοντονής είχε αρχίσει να μετατρέπεται σε persona non grata στο κόμμα του, όταν δημοσίως είχε πάρει διακριτές αποστάσεις από το σκάνδαλο της Novartis.

Ειδικότερα είχε υποστηρίξει ότι οι καταθέσεις που έχουν δοθεί από τέσσερις ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς στην προανακριτική επιτροπή είναι «σοβαρές» για να προσθέσει ότι «εμπεριέχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τον κ. Παπαγγελόπουλο».

Σε νέο εσωκομματικό «κυκλώνα» η Κουμουνδούρου

Ωστόσο η κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ στη συγκεκριμένη υπόθεση (Ποινικός Κώδικας – Χ.Α) αρχίζει να  γίνεται μη διαχειρίσιμη καθώς στο παιχνίδι μπήκε και ο Νίκος Παρασκευόπουλος. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης υπέρ του Κοντονή, τονίζοντας ότι  Κοντονής έχει δίκαιο. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να μην προχωρήσει σε αλλαγή του Ποινικού Κώδικα.

Σε αυτό το σημείο η κατάσταση ξέφυγε στην Κουμουνδούρου και χωρίς υπερβολή στο εσωτερικό του κόμματος έχει ξεσπάσει πολιτική θύελλα που απειλεί να βγάλει στη φόρα  και άλλα άπλυτα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανίερη επίσημη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη  …συμμετοχή του ακροδεξιού μορφώματος, ενδέχεται να  κρύβει και άλλα  «βρώμικα» μυστικά που όπως εξελίσσεται η κατάσταση μπορεί σύντομα να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα στο φαιοκόκκινο …μαγαζί.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης λίγο πριν την ανακοίνωση των ποινών για τους συμμετέχοντες στην εγκληματική οργάνωση της Χ.Α, έριξε «βόμβα» μεγατόνων  στην Κουμουνδούρου και χωρίς υπερβολή σκόρπισε στους πέντε ανέμους την προ ημερών έκκληση του Αλέξη Τσίπρα για εσωκομματική ηρεμία

Ο Σταύρος Κοντονής παραιτήθηκε από μέλος της Κ.Ε επιτροπής κάνοντας τα  γης μαδιάμ όταν δήλωσε δημοσίως ότι «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες της κοινωνίας».

Υπόγειες διαδρομές ΣΥΡΙΖΑ-Χ.Α.

Περισσότερο βέβαια ενόχλησε η καταγγελία του για τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα, που αφήνει εμμέσως πλην σαφώς υπονοούμενα για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή, προκειμένου να πέσει στα μαλακά στη πολύκροτη δική της.

Αυτή ήταν μια δυνατή πολιτική «μαχαιριά» για το διαχρονικό αφήγημα της Αριστεράς που στέκεται -υποτίθεται-  βράχος ακλόνητος έναντι της ακροδεξιάς και των παρακρατικών μεθόδων της.

Η «σοκαριστική» αποκάλυψη του «συντρόφου» Κοντονή, που έβαλε στο «κάδρο» των ευθυνών και τον Αλέξη Τσίπρα, έρχεται να «κουμπώσει» και με τις καταγγελίες για κοινό μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ και ναζιστικού μορφώματος, την περίοδο των μνημονίων.

Όταν οι υποτιθέμενοι «αγανακτισμένοι» έκαναν καταλήψεις στις πλατείες της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην άνω πλατεία και οι ακροδεξιοί στην κάτω…

Πιασμένοι χέρι-χέρι, όμως ΣΥΡΙΖΑ-Χ.Α «μπλόκαραν» το 2014 την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για να ανατρέψουν την Κυβέρνηση Σαμαρά. Ενώ, μαζί  «πόζαραν» και  στο Καστελόριζο σε επικοινωνιακές πατριδοκάπηλες επισκέψεις.

Προκλητική ήταν και η κοινή στάση στη ψήφιση του νόμου για την απλή αναλογική. Αίσθηση τότε είχε προκαλέσει η  δήλωση του Προέδρου της Βουλής  Ν. Βούτση στις, 30 Ιουνίου 2016 όταν υποστήριξε ότι  «στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι.

Εξίσου περίεργο είναι και το γεγονός επι διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  δεν προχώρησε η δίκη της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έπαιζε …καθυστερήσεις.

Υποκρισία Τσίπρα

Και όμως την περασμένη Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας ήταν έξω από το Εφετείο στην Λεωφ. Αλεξάνδρας διαδηλώνοντας μαζί με τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

Η υποκρισία, όμως, φαίνεται ότι περισσεύει και ξεχειλίζει στην Κουμουνδουρου καθώς χθες και μετά το τεράστιο πολιτικό σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε  πρόταση τροπολογίας για την στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων της Χρυσής  Αυγής.

Ωστόσο είναι πολύ αμφίβολο σε νομικό επίπεδο, αν η τροπολογία έχει αναδρομικότητα για τους χρυσαυγίτες. Επίσης η κυβέρνηση θεωρεί ότι η τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ είναι αντισυνταγματικη.

Το «στημένο» παιχνίδι και οι υπόγειες διαδρομές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και φασιστών αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής και οι δικηγόροι τους «ήταν τόσο βέβαιοι ότι θα αθωωθούν την περασμένη Τετάρτη ώστε δεν ήταν έτοιμοι να υποβάλουν ελαφρυντικά» και αυτό επειδή γνώριζαν τις αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ