today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Χρ.Σπίρτζης: Τρόμος και πάταξη το δόγμα της κυβέρνησης κατά των μαθητών

Τη χρήση χημικών εναντίον των μαθητών καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Σπίρτζη.

“Δεν πέρασε μία ημέρα από την αναίτια διάλυση της ειρηνικής, δημοκρατικής συγκέντρωσης για την ιστορική απόφαση δικαίωσης του Παύλου Φύσσα, της οικογένειάς του και των αντιφασιστικών αγώνων του δημοκρατικού κόσμου έξω από το Εφετείο και σήμερα έγινε και πάλι χρήση χημικών, αυτή τη φορά σε ανήλικους μαθητές” αναφέρει ο κ. Σπίρτζης.

“H ιστορική καταδίκη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής χαιρετίστηκε από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου. Η ειλικρινής έκφραση ικανοποίησης για την απόφαση από όλους συνεπάγεται ότι ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και τις φασίζουσες πρακτικές που τον εκτρέφουν πρέπει να είναι διαρκής, σε όλους τους χώρους και σε όλες τις εκφάνσεις του. Περιμένουμε, επομένως, και την καταδίκη του δόγματος “τρόμος και πάταξη” της κυβέρνησης Μητσοτάκη που επιβάλλεται, το τελευταίο διάστημα, και πάνω σε ανήλικους μαθητές, οι οποίοι δίνουν δημοκρατικά και ειρηνικά τον δίκαιο αγώνα τους, διεκδικώντας τις προφανείς και αυτονόητες υποχρεώσεις της πολιτείας” τονίζει.

“Εικόνες της απόπειρας τρομοκράτησης μαθητών και των γονέων τους το προηγούμενο διάστημα, η απόπειρα σπίλωσης και παραπληροφόρησης των δίκαιων αιτημάτων τους και οι σημερινές εικόνες μαθητών που δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν δεν τιμούν ούτε τη Δημοκρατία ούτε την χρονική στιγμή της αναμονής των ποινών των ναζί της Χρυσής Αυγής” καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ