today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Αλκ.Στεφανής: Χαράσσουμε ενιαία υγειονομική πολιτική στις Ένοπλες Δυνάμεις

Τη σημασία της χάραξης ενιαίας υγειονομικής πολιτικής στις Ένοπλες Δυνάμεις, με έμφαση στους ευαίσθητους πληθυσμούς και τους μεγαλύτερης ηλικίας συνανθρώπους μας, τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, σε χαιρετισμό του στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τη γενετική, τη γηριατρική και την έρευνα νευροεκφυλιστικών νόσων.

Το συνέδριο, με θέμα την υγιή γήρανση και την ψυχική ευεξία στη νέα ψηφιακή εποχή, τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ξεκίνησε τις εργασίες του χθες, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου.

Διοργανώνεται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο κ. Στεφανής, στον χαιρετισμό του, υπογράμμισε: «Είναι γεγονός ότι η γήρανση του πληθυσμού, ως δημογραφικό φαινόμενο των τελευταίων δεκαετιών, επηρεάζει όχι μόνο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, αλλά και τους τομείς της οικονομίας και κοινωνικής ανάπτυξης, καθώς και την ευημερία των λαών».

«Αποτελεί ηθική επιταγή για κάθε ανεπτυγμένο κράτος η διασφάλιση καλής σωματικής και ψυχικής υγείας προς όλους τους πολίτες, ειδικότερα προς τον ευαίσθητο πληθυσμό της τρίτης ηλικίας», πρόσθεσε.

«Σε μια εποχή που η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από μία σειρά κρίσεων σε πολλαπλά επίπεδα -υγειονομική, οικονομική, περιβαλλοντική κρίση, αλλά και κρίση αξιών- η ομοψυχία των λαών συνιστά αντίδοτο στις οικουμενικές δυσαρμονίες των καιρών μας», επεσήμανε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αναφερόμενος στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο κ. Στεφανής σημείωσε ότι αποτελούν «βασικό θεματοφύλακα της εθνικής ασφάλειας και άμυνας» ενώ «βρίσκονται σε κατάσταση συνεχούς επαγρύπνησης και σε πλήρη συντονισμό με τον κρατικό μηχανισμό, τηρώντας πιστά τις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής ηγεσίας». Όπως παρατήτησε ο υφυπουργός, πέρα από τον αμυντικό ρόλο τους, «οι Ένοπλες Δυνάμεις διακρίνονται για τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα των δράσεών τους σε θέματα κοινωνικής μέριμνας και προσφοράς».

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προέβη πρόσφατα στη έκδοση κατευθύνσεων για τη χάραξη ενιαίας υγειονομικής πολιτικής στις Ένοπλες Δυνάμεις, δίνοντας βαρύτητα στην ποιοτική φροντίδα των ευαίσθητων πληθυσμών και ιδιαίτερα στην ευζωία των μεγαλύτερης ηλικίας συνανθρώπων μας. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν αναληφθεί συλλογικές δράσεις επ’ ωφελεία της τρίτης ηλικίας, οι οποίες αφορούν όχι μόνο στην κατηγορία των απόστρατων αξιωματικών και υπαξιωματικών, αλλά και τους ηλικιωμένους του γενικού πληθυσμού», συμπλήρωσε.

«Χωρίς αμφιβολία, η ισχυρή δημόσια υγεία αντανακλά το επίπεδο πολιτισμικής εκλέπτυνσης ενός κράτους, αποστολή στην οποία μετέχει ενεργά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας», κατέληξε ο κ. Στεφανής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ