today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Ντ.Μπακογιάννη: Οι Έλληνες δεν συμβιβαστήκαμε ποτέ με φασιστικές και ναζιστικές αντιλήψεις

Οι Έλληνες δεν συμβιβαστήκαμε ποτέ με φασιστικές και ναζιστικές αντιλήψεις, δήλωσε σήμερα από τα Χανιά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε το πρωί με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την πορεία και τον σχεδιασμό έργων στην Περιφερειακή Ενότητα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το τι περιμένει από την ελληνική Δικαιοσύνη σχετικά με την δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Δεν μπορεί ένας βουλευτής να προκαταλάβει την απόφαση της δικαιοσύνης. Αυτό που έχω να πω είναι ότι σύσσωμα τα πολιτικά κόμματα της χώρας. Το σύνολο του πολιτικού κόσμου αλλά επιτρέψτε μου να πω και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας η οποία απέβαλε την Χρυσή Αυγή και την έστειλε στα αζήτητα πολιτικά και κοινωνικά, περιμένουν μια δικαίωση για μια οργάνωση που έχει δημιουργήσει τεράστια θέματα και έχει υποστηρίξει θέσεις τις οποίες ο ελληνικός λαός ποτέ στην ιστορία του δεν έχει αποδεχθεί. Εμείς οι Έλληνες, μπορεί να μας προσάψει κανένας πολλά, ένα πράγμα δεν κάναμε ποτέ. Δεν συμβιβαστήκαμε με φασιστικές και ναζιστικές αντιλήψεις. Όπως τις πολεμήσαμε και παλαιότερα, εξίσου και η σημερινή κοινωνία τις πολεμά και τις απέβαλε πλήρως», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σύμφωνα με την οποία επί ΝΔ άνοιξε και ολοκληρώνεται η δικαστική διαδικασία για τη Χρυσή Αυγή, τόνισε: « Είναι αλήθεια. Όπως ξέρετε επί Νέας Δημοκρατίας έγινε η συλλογή όλων των φακέλων για να μπορέσει να στοιχειοθετηθεί τότε η κατηγορία κατά της Χρυσής Αυγής, μετά από 5,5 χρόνια έφτασε η ώρα να δοθεί ένα οριστικό τέλος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ