today-is-a-good-day
19 C
Athens

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Προλόγησε βιβλίο μαγειρικής οργάνωσης που υποστηρίζει άστεγους

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου έγραψε τον πρόλογο σε ένα βιβλίο μαγειρικής με τίτλο «A Taste of Home».

Το βιβλίο εκδόθηκε από τον οργανισμό «The Passage», το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο του Ηνωμένου Βασιλείου για άστεγους και άτομα με στεγαστική επισφάλεια.

Ο οργανισμός κυκλοφορεί το βιβλίο για να γιορτάσει την 40ή επέτειό του. Τη δράση του οργανισμού γνωρίζει καλά ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, καθώς επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη φιλανθρωπική οργάνωση μαζί με τη μητέρα του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, το 1993.

Στον πρόλογο του βιβλίου ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αναφέρεται στην επίσκεψή του στην κουζίνα του «The Passage» το 2019, όταν βοήθησε στην προετοιμασία και το σερβίρισμα του πιάτου σπαγγέτι μπολονέζ. Ήταν η ίδια μέρα που ορίστηκε βασιλικός προστάτης της οργάνωσης.

«Οι επισκέψεις που έκανα ως παιδί σε αυτό το μέρος μου άφησαν μια βαθιά και σταθερή εντύπωση – για το πόσο σημαντικό είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι στην κοινωνία μας, ειδικά οι φτωχότεροι, αντιμετωπίζονται με σεβασμό, αξιοπρέπεια και καλοσύνη και τους παρέχονται οι ευκαιρίες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους στη ζωή» ανέφερε σε δήλωσή του εκείνη την εποχή.

Η συμβολή του Ουίλιαμ στο βιβλίο θυμίζει το πρώτο μεγάλο πρότζεκτ της Μέγκαν Μαρκλ ως εργαζόμενη μέλος της βασιλικής οικογένειας. Το 2018, έκανε πρωτοσέλιδα για τη συνεργασία με τη Hubb Community Kitchen για τη δημιουργία βιβλίου μαγειρικής με τίτλο «Together» τα έσοδα από το οποίο δόθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Τα κέρδη από το «Taste of Home» θα στηρίξουν τους άστεγους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ