today-is-a-good-day
19 C
Athens

Κ.Κόλλιας για Προσχέδιο Προϋπολογισμού 2021: Ανάκαμψη τύπου V υπό προϋποθέσεις

Μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η πορεία της πανδημίας θα είναι φθίνουσα και δεν απαιτηθούν γενικευμένα περιοριστικά μέτρα, θα επιτευχθεί η ανάκαμψη τύπου V της ελληνικής οικονομίας που προβλέπει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021 σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Κωνσταντίνο Κόλλια.

Αναλυτικά ο κ. Κόλλιας αναφέρει:

«Το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2021 δημιουργεί ένα κλίμα αισιοδοξίας για τις διαφαινόμενες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Η εκτίμηση για ανάπτυξη στο 7,5% την επόμενη χρονιά από ύφεση 8,2% φέτος, βασίζεται σε μία βασική παραδοχή: Ότι η πορεία της πανδημίας θα είναι φθίνουσα, με αποτέλεσμα να μη χρειαστούν γενικευμένα περιοριστικά μέτρα.

Αυτό θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, φέρνοντας περισσότερα έσοδα στα κρατικά ταμεία, μέσω τόσο της γενικευμένης αύξησης της οικονομικής δραστηριότητας, όσο και της επανάκαμψης του τουρισμού.

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο θα παίξει και η καλύτερη και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να επιτευχθεί και ο στόχος για αύξηση των επενδύσεων κατά 30,4%, που θα στηρίξει την απασχόληση και θα απομακρύνει το ενδεχόμενο ραγδαίας αύξησης της ανεργίας.

Υπό αυτό και μόνο το πρίσμα, λοιπόν, η ελληνική οικονομία θα ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών της την επόμενη χρονιά (ανάκαμψη τύπου V).»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ