today-is-a-good-day
18.5 C
Athens

Καντόνι της Ελβετίας απαγόρευσε το «t-shirt της ντροπής»

Το καντόνι του Βω στην Ελβετία απαγόρευσε από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής την πρακτική που ονομάζεται «το t-shirt της ντροπής», μια μπλούζα μεγέθους extra-large, που υποχρεώνουν να φοράνε μαθητές και μαθήτριες, το ντύσιμο των οποίων κρίνεται ακατάλληλο.

Η απόφαση ελήφθη στον απόηχο της υπόθεσης «t-shirt της ντροπής» που είδε το φως της δημοσιότητας στη λίμνη Λεμάν. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στα τέλη του καλοκαιριού, όταν μια μητέρα κατήγγειλε στη Γενεύη «τον εξευτελισμό» που υπέστη η κόρη της, την οποία υποχρέωσαν στο σχολείο της να φορέσει μια μπλούζα XXL η οποία έγραφε «έχω ακατάλληλο ντύσιμο», για να κρύψει το ρούχο της που είχε κριθεί πολύ αποκαλυπτικό.

Το σχολείο είχε απαντήσει στις κατηγορίες περί σεξισμού, διαβεβαιώνοντας πως ο ενδυματολογικός κανονισμός εφαρμοζόταν «ανεξαρτήτως του φύλου», αλλά επίσης πως το μπλουζάκι είχε εγκριθεί από τον σύλλογο γονέων, το Μαθητικό Συμβούλιο και το προσωπικό.

Έπειτα από αυτήν την υπόθεση, οι αρχές του γειτονικού καντονιού Βω διεξήγαγαν έρευνα και διαπίστωσαν πως η πρακτική με την έξτρα λαρτζ μπλούζα εφαρμοζόταν σε σχολεία της περιοχής.

«Απαγορεύσαμε αυτού του είδους την τιμωρία, διότι η ενδυματολογική τιμωρία δεν αποτελεί ποτέ μια πολύ καλή λύση», είπε η Σεσλά Αμαρέλ, επικεφαλής της διεύθυνσης Εκπαίδευσης του καντονιού Βω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ