today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ιράκ: Δύο ρουκέτες έπεσαν στη Βαγδάτη

Ο ιρακινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως δύο ρουκέτες Κατιούσα έπεσαν αργά χθες, Κυριακή, στην περιοχή Τζαντιρίγια της Βαγδάτης, κοντά στην περίφρακτη Πράσινη Ζώνη, χωρίς να προκαλέσουν απώλειες.

Μία από τις ρουκέτες έπεσε κοντά στο ξενοδοχείο Babylon, το οποίο χρησιμοποιείται από Ιρακινούς ταξιδιώτες και μερικές φορές για κυβερνητικές συσκέψεις, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο στρατός.

Ο ιρακινός στρατός επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση σε «τρομοκρατικές οργανώσεις» και ανέφερε πως οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από μια περιοχή στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας.

Ρουκέτες εκτοξεύονται τακτικά πάνω από τον ποταμό Τίγρη με κατεύθυνση την περίφρακτη Πράσινη Ζώνη, όπου βρίσκονται κυβερνητικά κτίρια και ξένες αποστολές, περιλαμβανομένης της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Μουστάφα αλ-Καντίμι δεσμεύθηκε σε μια συνάντηση με ανώτατους διπλωμάτες για την προστασία των ξένων αποστολών και ότι η κατοχή όπλων θα περιοριστεί στις κρατικές δυνάμεις έπειτα από μια απειλή των ΗΠΑ ότι θα κλείσουν την πρεσβεία τους στην πόλη.

Η Ουάσινγκτον επιρρίπτει την ευθύνη για επιθέσεις τέτοιου είδους σε υποστηριζόμενες από το Ιράν παραστρατιωτικές οργανώσεις. Το Ιράν δεν έχει σχολιάσει άμεσα τα περιστατικά αυτά.

Το Ιράκ, όπου συχνά σημειώνονται βίαιες ενέργειες που σχετίζονται με τις εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, θέλει να αποφύγει εμπλοκή σε οιαδήποτε περιφερειακή διένεξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ