today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Φ.Γεννηματά: Η Κεφαλονιά χρειάζεται στήριξη και αναπτυξιακό σχέδιο

Τις πληγείσες περιοχές της Κεφαλονιάς επισκέφθηκαν η Φώφη Γεννηματά και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, όπου ενημερώθηκαν από τις τοπικές αρχές για τις ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία και την πορεία αποκατάστασής τους. Σε δηλώσεις της επισήμανε ότι οι ζημιές φέρνουν στην επιφάνεια μεγάλες καθυστερήσεις και την ανυπαρξία πολύ σημαντικών έργων υποδομής, αλλά και αντιπλημμυρικών μέτρων στο νησί.

«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα που όμως είναι μέτρα ανακούφισης και σε καμία περίπτωση δεν αρκούν. Και ήδη καθυστερούν παρά πολύ στην υλοποίηση τους. Μέχρι σήμερα δεν έχουν στηριχθεί οι πολίτες της Κεφαλονιάς που έχουν υποστεί καταστροφές», ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Προσέθεσε ότι σκοπός της επίσκεψής της είναι να μην ξεχαστούν τα προβλήματα καθώς όπως είπε: «Η Κεφαλονιά χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα λαμβάνει υπόψη του τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας, τις ζημιές που έχει υποστεί το νησί από τους σεισμούς και αντιμετωπίζει ακόμα και σήμερα προβλήματα, τις ζημιές που έχει υποστεί στον τουρισμό από τον κορoνοïό, τα υγειονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ακόμα και σήμερα. Χρειάζεται λοιπόν να δεσμευθούν κονδύλια από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, από το ΕΣΠΑ αλλά και από το ευρωπαϊκό ταμείο αλληλεγγύης».

Ζήτησε να δεσμευτούν στη Βουλή οι αρμόδιοι υπουργοί για το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των υποδομών στην Κεφαλονιά.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στις υγειονομικές υποδομές του ΕΣΥ στο νησί, λέγοντας ότι «συνιστά πρόκληση μέσα στην πανδημία να μην μπορεί να λειτουργήσει η μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο του Αργοστολίου που δημιουργήθηκε και εξοπλίστηκε από ιδιωτική δωρεά. Και πραγματικά είναι πρόκληση να εγκαταλείπεται συνολικά το ΕΣΥ στην τύχη του από την κυβέρνηση, να αντιμετωπίσει μόνο του τον κορονοϊό χωρίς μέσα, χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

Η κ. Γεννηματά ρωτήθηκε και για τον διορισμό της κ. Ζαρούλια στη Βουλή, τον οποίο σχολίασε ως απαράδεκτο γεγονός. «Θεωρώ πραγματικά απαράδεκτο λίγες μόλις μέρες πριν από την απόφαση για την τόσο μεγάλη μάλιστα καθυστέρηση της Δίκης της Χρυσής Αυγής, η Βουλή να φέρνει ξανά στη Βουλή την Χρυσή Αυγή, που ο ελληνικός λαός της έδειξε την έξοδο. Ο ελληνικός λαός άφησε τη Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής και η ΝΔ την ξαναφέρνει. Δεν έχει σημασία που ακυρώθηκε η απόφαση, σημασία έχει ότι σκέφτηκαν εξαρχής να το πράξουν. Είναι πραγματικά καταδικαστέο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ