today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Σκύδρα: Απολυμάνσεις και κλειστή λαϊκή μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Απολυμάνσεις σε χώρους όπου κρίνεται απαραίτητο ξεκίνησε ο δήμος Σκύδρας μετά τη γνωστοποίηση των 114 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε κονσερβοποιία στο Μαυροβούνι Πέλλας, εν αναμονή και των υπόλοιπων μέτρων που θα προτείνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

Η δήμαρχος Σκύδρας, Κατερίνα Ιγνατιάδου, με δηλώσεις της στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ζήτησε από τους κατοίκους να δείξουν «ψυχραιμία, σύνεση, ατομική και κοινωνική ευθύνη», μετά τα δεκάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε τοπική επιχείρηση.

«Υπάρχει ανησυχία, ωστόσο πρέπει να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας. Όπου είχαμε θέματα προχωρήσαμε σε απολυμάνσεις, σε αυστηρή καθαριότητα και θα συνεχίσουμε. Μεταξύ αυτών αίθουσες σχολείων, όπου παρατηρήθηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα μαθητών, των οποίων οι γονείς τους ήταν εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη κονσερβοποιία», πρόσθεσε η κ. Ιγνατιάδου.

Επίσης, με απόφαση της δημοτικής αρχής αναστέλλεται από το αύριο, Σάββατο 3 Οκτωβρίου και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης η λειτουργία των λαϊκών αγορών του δήμου Σκύδρας, μετά την εμφάνιση των αυξημένων κρουσμάτων μετάδοσης του κορονοϊού στην περιοχή και για λόγους προστασίας και ασφάλειας της δημόσιας υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ