today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Θ.Λιβάνιος: Προσπαθούμε να κωδικοποιήσουμε τη νομοθεσία που αφορά τους ΟΤΑ

Με την κωδικοποίηση του Κώδικα Ιθαγένειας, οι διαδικασίες πολιτογράφησης αλλογενών αλλοδαπών θα προχωρήσουν πολύ γρήγορα και με αδιάβλητο τρόπο, τόνισε και ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος μιλώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών στην κοινοβουλευτική Επιτροπή. Παράλληλα, ο υφυπουργός επικεντρώθηκε και έδωσε διευκρινήσεις σχετικά με τις ρυθμίσεις που αφορούν τους ΟΤΑ.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Εσωτερικών σχολιάζοντας τις παρατηρήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης για τις τροποποιήσεις του Κώδικα της Ιθαγένειας ανάφερε πως έγινε ένα πολύ σοβαρό επιστημονικό έργο και «οι όποιες επικριτικές κορώνες ακούγονται μπορεί να ακούγονται πολύ όμορφα αλλά νομίζω πως δεν έχουν κανέναν νόημα».

Σχετικά με τις αιτήσεις ασύλου και την διεκπεραίωσή τους, ο υφυπουργός είπε πως «αυτή τη στιγμή υπάρχει μια τρομερή καθυστέρηση διότι το σύστημα άντεχε μια «α» δυναμικότητα και μια «α» χωρητικότητα, ενώ πλέον οι αιτήσεις έχουν πολλαπλασιαστεί». Οι αιτήσεις ασύλου, τόνισε, «πρέπει να εξετάζονται γρήγορα, αντικειμενικά και σε χρόνους οι οποίοι θα είναι, τουλάχιστον, σε λογικά πλαίσια».

Απαντώντας στις επικρίσεις γιατί στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση υπάρχουν επαναλήψεις άρθρων νόμων που ισχύουν, ο κ. Θ. Λιβάνιος είπε πως προσπαθούμε να κωδικοποιήσουμε τα άρθρα και επανεγγράφουμε πλήρως ένα άρθρο μιας προηγούμενης ρύθμισης όταν σε αυτή επιφέρουμε μια τροποποίηση ώστε να είναι πλήρως αποσαφηνισμένη.

Ο κ. Θεόδωρος Λιβάνιος σχετικά με τις παρατάσεις εργασίας του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», διευκρίνισε ότι θα υπάρξει ρητή αναδρομικότητα ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για όλες τις έννομες συνέπειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ