Γιατρός δικάζεται για συμμετοχή σε ντόπινγκ αθλητών

Ένας Γερμανός αθλητίατρος που δικάζεται για συμμετοχή σε διεθνές δίκτυο ντόπινγκ αθλητών, παραδέχτηκε την Τρίτη ότι τους βοήθησε για χρόνια, με την υποβολή τους σε ντόπινγκ αίματος, αλλά είπε ότι δεν το έκανε για να αποκομίσει χρηματικό όφελος.

Ο κατηγορούμενος, που κατονομάζεται ως Μαρκ Σ., αντιμετωπίζει πολλές κατηγορίες σχετικά με τη βοήθεια που παρείχε σε τουλάχιστον 23 αθλητές από οκτώ χώρες, να αποκτήσουν ένα άδικο έναντι των αντιπάλων τους πλεονέκτημα για αρκετά χρόνια.

«Δεν κέρδισα από το ντόπινγκ» ανέφερε σε δήλωσή του που διάβασαν οι δικηγόροι του στο δικαστήριο. Είπε επίσης ότι ποτέ δεν έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών, όμως παραδέχτηκε το ντόπινγκ αίματος. «Για μένα ήταν πάντα σημαντικό ότι δεν υπήρχε ζημιά στην υγεία των αθλητών» τόνισε.

Πάντως, οι εισαγγελείς του καταλογίζουν ότι ήταν πίσω από τις μεταγγίσεις αίματος που βελτιώνουν την απόδοση κυρίως για σκιέρ και ποδηλάτες. Πιστεύουν, μάλιστα, ότι συμμετείχε στις πράξεις που του καταλογίζονται, τουλάχιστον από το τέλος του 2011.

Ακόμη τέσσερα άτομα κατηγορούνται ότι τον βοήθησαν στη συλλογή και διάθεση του αίματος. Εάν καταδικαστεί ο γιατρός, θα μπορούσε να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής για ένα έως 10 χρόνια. Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί έως τουλάχιστον τα μέσα Δεκεμβρίου.