today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

WP: Ο Τραμπ ήθελε για αντιπρόεδρό του την Ιβάνκα, σύμφωνα με πρώην σύμβουλό του

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε προτείνει την κόρη του Ιβάνκα για τη θέση του αντιπροέδρου του κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι η Ιβάνκα. Τι λέτε για την Ιβάνκα ως αντιπρόεδρό μου;» είχε ρωτήσει ο τότε υποψήφιος ακόμη με τους Ρεπουμπλικάνους, απευθυνόμενος σε συμβούλους της εκστρατείας τους, ενώ συζητούσαν τις επιλογές τους. Η εφημερίδα μεταφέρει αυτήν την πληροφορία επικαλούμενη το βιβλίο που Ρικ Γκέιτς, του πρώην αναπληρωτή επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ.

«Είναι λαμπερή, είναι έξυπνη, είναι όμορφη και ο κόσμος θα την αγαπούσε», εξήγησε ο Τραμπ.

Ο μεγιστάνας ήταν «αδιάφορος στις άλλες επιλογές, συμπεριλαμβανομένου και του κυβερνήτη της Ιντιάνα Μάικ Πενς, σύμφωνα με το βιβλίο “Wicked Game” (σ.σ. «Διαβολικό Παιχνίδι»). Η Ιβάνκα, που στη συνέχεια ανέλαβε σύμβουλος του πατέρα της, ήταν εκείνη που του είπε ότι «δεν ήταν καλή ιδέα» και τελικά επελέγη ο Πενς, αφού εκφώνησε έναν «παθιασμένο και παρατεταμένο μονόλογο» για τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον και την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, σε ένα πρόγευμα.

Ο Γκέιτς λέει ότι το γεγονός αυτό δείχνει την προσήλωση του Τραμπ στην οικογένειά του και τη διασφάλιση όσων στηρίζουν την ατζέντα του.

Το βιβλίο «Διαβολικό Παιχνίδι: Μια ιστορία εκ των έσω για το πώς κέρδισε ο Τραμπ, απέτυχε ο Μιούλερ και έχασε η Αμερική», πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ