today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Τ.Ερντογάν: Δεν είμαστε φιλοξενούμενοι στη Μεσόγειο, αλλά ιδιοκτήτες

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει τις προκλήσεις και τις απειλές αναφέροντας μιλώντας σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη πως «η Τουρκία είναι χώρα της Μεσογείου. Δεν είμαστε φιλοξενούμενοι, αλλά ιδιοκτήτες».

«Είμαστε υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας, αλλά κατά των τετελεσμένων… Το πρόβλημα στη Μεσόγειο μπορεί να επιλυθεί με συνεργασία όλων των χωρών. Δεν θα υπάρχει ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, σε οποιαδήποτε προσπάθεια που αφήνει εκτός την Τουρκία και τους Τουρκοκυπρίους», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με το protothema.gr.

«Πίσω από τις προβοκάτσιες στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα. Κάποιοι μετέτρεψαν τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο προσφύγων», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε την Αρμενίας να εγκαταλείψει άμεσα την περιοχή που «ανήκει» στο Αζερμπαϊτζάν.

«Καταδικάζω για άλλη μια φορά την επίθεση της Αρμενίας χθες στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν. Η Τουρκία θα συνεχίσει ολόψυχα και με όλα τα μέσα που διαθέτει να βρίσκεται δίπλα στο φίλο και αδελφό Αζερμπαϊτζάν. Η Αρμενία να εγκαταλείψει άμεσα τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν που έχει καταλάβει, ώστε η περιοχή να ανακτήσει και πάλι την ειρήνη και την ηρεμία», ανέφερε, «διαφορετικά όλες οι επιβολές και οι απειλές όχι μόνο θα είναι άδικες και παράνομες, αλλά θα συνεχίσουν να χαϊδεύουν και να κακομαθαίνουν την Αρμενία».

Ο Τούρκος πρόεδρος απηύθυνε κάλεσμα για άμεσο τερματισμό της κρίσης που ξεκίνησε με την «κατοχή» -όπως τη χαρακτήρισε- του Ναγκόρνο-Καραμπάχ από τους Αρμένιους.

Τέλος, αναφερόμενος στην Τριμερή Ομάδα Επαφής του Μινσκ, που συγκλήθηκε για την επίλυση του ζητήματος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε και τις τρεις χώρες, Αμερική, Ρωσία, Γαλλία ότι έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να μην λυθεί το πρόβλημα και τώρα δίνουν συμβουλές και απειλούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ