today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Μητρώα πελατών ισχύουν από σήμερα στις επιχειρήσεις εστίασης στη Βιέννη

Η καταχώριση σε ειδικά έντυπα των προσωπικών τους στοιχείων, στην οποία υποχρεούνται από σήμερα οι πελάτες καταστημάτων εστίασης στη Βιέννη, προφανώς δεν ξεκίνησε ομαλά καθώς πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους, όπως διαπιστώνεται από μία σημερινή πρώτη “δημοσκόπηση-αστραπή” που πραγματοποίησε το Οικονομικό Επιμελητήριο Βιέννης

Η απαίτηση εγγραφής σε ένα είδος “μητρώου” για επισκέπτες στην εστίαση στην αυστριακή πρωτεύουσα ισχύει από τα μεσάνυχτα, και στη βάση αυτή οι επιχειρηματίες της εστίασης πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι επισκέπτες καταχωρούν τα στοιχεία τους, ούτως ώστε σε περίπτωση λοίμωξης από κορονοϊό, να διευκολύνεται η παρακολούθηση των επαφών από τις υγειονομικές αρχές.

Ο πρόεδρος του κλάδου εστίασης στο Οικονομικό Επιμελητήριο Βιέννης, ο Πέτερ Ντόμπτσακ, σε δηλώσεις του επικαλέστηκε τα αποτελέσματα μιας πρώτης “δημοσκόπησης-αστραπή”, σύμφωνα με τα οποία μόνο το 60% των επισκεπτών αποδέχονταν την καταχώριση των στοιχείων τους στα ειδικά έντυπα.

Ως εκ τούτου, ο ίδιος εξέφρασε φόβους για μείωση των πωλήσεων και κάλεσε “το υπόλοιπο 40%” λέγοντας χαρακτηριστικά “παρακαλώ ηρεμήστε”, καθώς επιχειρηματίες έκαναν νωρίτερα λόγο για “τις πιο άγριες” συζητήσεις με επισκέπτες που δεν ήθελαν να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία τους.

Ο πρόεδρος του κλάδου εστίασης τόνισε πως οι άνθρωποι θα πρέπει να κατεβάσουν τους τόνους και να υπάρξει περισσότερη ηρεμία από την πλευρά των πελατών, καθώς, κατά την άποψή του, “τι θα γίνει εάν δώσετε το όνομα, τη διεύθυνση e-mail και τον αριθμό τηλεφώνου σας, που φυλάσσονται για τέσσερις εβδομάδες και μετά καταστρέφονται, και εξάλλου, τι να τα κάνει ο επιχειρηματίας”.

Ο Πέτερ Ντόμπτσακ πιστεύει πως πολλοί άνθρωποι θα έδιναν τα δεδομένα τους εθελοντικά και χωρίς δισταγμό για τη χρήση κοινωνικών δικτύων και καρτών πελατών σε εμπορικές αλυσίδες, και ότι η τρέχουσα “αρχική απόρριψη” οφείλεται πιθανόν στην “μικρή επαναστατική καρδιά των Βιεννέζων”. Από αυτή την άποψη, ο ίδιος ευελπιστεί να υπάρξει μια μικρή περίοδος εξοικείωσης θεωρώντας πως έπειτα από λίγες ημέρες αυτό το μέτρο θα γίνει όλο και πιο αποδεκτό από το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ