today-is-a-good-day
22.8 C
Athens

Για «κυβέρνηση επιτελικού περίπτερου» κάνει λόγο ο Χρ.Σπίρτζης

«Στη μάχη κατά της πανδημίας, αποδεικνύεται περίτρανα ότι έχουμε μία κυβέρνηση επιτελικού περίπτερου» σχολίασε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

«Μία σειρά μέτρων οδήγησαν τους πολίτες στην άρση της εμπιστοσύνης τους στην Πολιτεία, είναι πολλές οι ελλείψεις και πολλές οι αντιφατικές ενέργειες, διαδικασίες και προβλέψεις. Τα κρούσματα είναι, πλέον, εκατοντάδες καθημερινά, έχει αυξηθεί ο αριθμός των συμπολιτών μας που χάνονται. Παράλληλα, έχουμε ένα επικοινωνιακό αφήγημα το οποίο από ότι λένε οι επιστήμονες δεν ισχύει πια: δεν μπορεί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει ότι είμαστε από τις καλύτερες χώρες στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Ο λόγος των νεκρών σε σχέση με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι πολύ μεγάλος, προσεγγίζουμε στο να πέσουμε κάτω από τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών» τόνισε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, μιλώντας στον Real FM.

«Την ίδια στιγμή, έχουμε μέτρα που είναι για να γελάει κανείς. Ένα από αυτά είναι το να κλείνουν τα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ τα μεσάνυχτα. Δεν νομίζω ότι μεταδίδεται ο κορωνοϊός δώδεκα με πέντε το πρωί… Δυστυχώς, για τη ΝΔ, η Ελλάδα δεν είναι στον Βόρειο Πόλο. Όταν μπορεί κάποιος να βγει με την οικογένειά του, τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης και να φάει σε ένα εστιατόριο, δεν γίνεται να του λες ότι μετά δεν μπορεί να αγοράσει οτιδήποτε από ένα περίπτερο» τόνισε.

Επίσης, εκτίμησε ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί λέγοντας «Εδώ και πολλούς μήνες δεν έχει βγει ένα δελτίο για την εγκληματικότητα, δεν έχει βγει μια ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το πόσες κλοπές έχουν γίνει, πόσες ληστείες και τι έχει γίνει συνολικά στη χώρα για την ασφάλεια που πρέπει να έχει ο πολίτης. Στην αρχή επικεντρώθηκαν σε κάποιους δρόμους των Εξαρχείων, μετά σε κάποιες καταλήψεις. Η αίσθηση που υπάρχει όμως στους πολίτες είναι ότι έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα. Το ακούω αυτό καθημερινά στην Ανατολική Αττική όπου είναι η περιφέρεια μου…»

«Γίνεται άσκηση εξουσίας μέσω Αστυνομίας με τρόπο απαράδεκτο. Δώσαμε βίντεο από σχολείο της Καβάλας που δείχνει αστυνομικούς να τρομοκρατούν μαθητές για το αν θα συνεχίσουν επί της ουσίας την κατάληψη. Απειλεί αστυνομικός μαθητή ότι θα τον πάει στο αυτόφωρο και θα είναι μαζί με ποινικούς, ότι θα πάει να συλλάβει τους γονείς του… Αυτά δεν είναι Ελλάδα. Λίγα χρόνια πριν, στη δική μας γενιά, θρηνήσαμε θύματα από τέτοιες συμπεριφορές σε σχέση με την εκπαιδευτική κοινότητα. Καλό θα ήταν να είναι πιο προσεκτική η κυβέρνηση της ΝΔ στο πως χρησιμοποιεί την Αστυνομία. Η Αστυνομία έχει ρόλο, έχει πολύ δουλειά να κάνει, έχει επιτυχίες και πρέπει να τις συνεχίσει» είπε, μεταξύ άλλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ