today-is-a-good-day
20.9 C
Athens

Όσα βρήκε η Αντιτρομοκρατική στη γιάφκα στο Κουκάκι (φωτό)

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών, που δρούσε στην Πλατεία Εξαρχείων και στους πέριξ δρόμους.

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 22-9-2020 και πρωινές ώρες της 23-9-2020, μετά από επιχείρηση της ανωτέρω Υπηρεσίας, με την συνδρομή και Αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 32, 32 και 42 ετών και 33χρονη ημεδαπή, μέλη της οργάνωσης. Αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -47.494- γραμμ., κατεργασμένης κάνναβης βάρους -1.406- γραμμ., κοκαΐνης βάρους -574- γραμμ., -2.000- δισκία ECSTASY , -88- φιαλίδια με έλαιο κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας οχήματα, χρηματικά ποσά κλπ

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφοριών, αναφορικά με την δράση εγκληματικού δικτύου, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούντο στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών στην Πλατεία Εξαρχείων, καθώς και στους πέριξ δρόμους, ταυτοποίησε τα μέλη του κυκλώματος και πιστοποίησε την εγκληματική τους δράση.

Επίσης, εξακριβώθηκαν οι χώροι που χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση, επανατυποποίηση και ζύγιση των ναρκωτικών, καθώς και σημεία περαιτέρω διακίνησης τους στην περιοχή των Εξαρχείων.

Από τις ενεργηθείσες έρευνες σε οικίες και χώρους αποθήκευσης ναρκωτικών (καβάτζες), καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

– ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -47.494- γραμμ.
– ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) βάρους -1.406- γραμμ.
– ποσότητα κοκαΐνης βάρους -574- γραμμαρίων
– 2.000 δισκία ECSTASY
-88- φιαλίδια με έλαιο κάνναβης
– φιαλίδιο με MDMA
-11 ζυγαριές ακριβείας
– το χρηματικό ποσό των -5.180- ευρώ
– μαχαίρι
– φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
-14 συσκευές κινητής τηλεφωνίας
-2-τρίφτες κάνναβης
– διάφορα κλειδιά, έγγραφα και σημειώσεις
– I.X.E. αυτοκίνητο
-3 μοτοσικλέτες

-Σε αποθήκη επί της οδού Αν. Ζίννη αρ. 16 στο Κουκάκι:

-7  κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου (1.600) gr. (αμμωνίτιδα),
-14 κοινοί πυροκροτητές,
-2 ηλεκτρικοί πυροκροτητές, (2) πυροκροτητές Nonel, (1) κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου ( Kalashnikov ).

-Στις οικίες των συλληφθέντων:

πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και (2) πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών.
Το σύνολο των κατασχεθέντων πειστηρίων θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης – συμμετοχής των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ιδίως σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αττική, τα τελευταία (7) χρόνια.

Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια.

Το οικονομικό όφελος, που θα αποκόμιζε η οργάνωση από τη διάθεση των κατασχεθέντων, υπερβαίνει τις -500.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ