Τσακαλώτος κατά Τσίπρα και Πολάκης κατά Τσακαλώτου

ΑΠΕ

Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα «tvxs», ο Ευκλείδης Τσακαλώτος γράφει –χωρίς να κατονομάσει τον Αλέξη Τσίπρα- ότι «πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες», ενώ λίγες μέρες πριν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε χαρακτηρίσει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη “πολιτικό απατεώνα”.

«Από τη μια μεριά, αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. Και κάτι χειρότερο: πολλοί ταυτίζουν την πολιτική με αυτό το είδος αντιπαράθεσης και όχι με μια εν δυνάμει δραστηριότητα χειραφέτησης» αναφέρει.

«Από την άλλη, ακριβώς γιατί όλοι οι αντίπαλοι μας δεν είναι, και δε θα μπορούσαν να είναι απατεώνες, αυτή η τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο -πάντα επικίνδυνο πράγμα σε όλων των ειδών διαμαχών- και δεν είναι πειστική» προσθέτει.

«Οι θεσμοί του καπιταλιστικού συστήματος εξουσίας, συμπεριλαμβανομένων της εκκλησίας και των πολιτικών κόμματων, αποτελούν πολύ σκληρά καρύδια και χρήζουν σοβαρής αντιμετώπισης» καταλήγει.

Ο Παύλος Πολάκης δεν άργησε να τοποθετηθεί

Σε απάντησή του προς τον κύριο Τσακαλώτο μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κ. Πολάκης, στο γνωστό ύφος, κάνει λόγο για «τρανταχτά παραδείγματα απατεώνων», και προσθέτει  «πρέπει κατά τη γνώμη μου να τους το φωνάζουμε δυνατά και κατάμουτρα».

Σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων, και την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών αναφέρει:

«Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ παίρνει αποστάσεις από την απαράδεκτη κα Τζάκρη. Ο κ. Τσακαλώτος παίρνει αποστάσεις από την χυδαία κεντρική γραμμή του κόμματος για πολιτικούς απατεώνες. Η Νεολαία τους παίρνει αποστάσεις από τη χρήση μάσκας στα σχολεία, στηρίζοντας τις καταλήψεις! Ο κ. Τσίπρας παραμένει σταθερά θεατής και η απόσταση που τους χωρίζει από τη σοβαρότητα, δυστυχώς για τη χώρα, μεγαλώνει».