today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

H λακωνική απάντηση της Λ.Μενδώνη στην παραίτηση του Δ.Σ. Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (φωτο)

Με μια λακωνική απάντηση, μόλις μίας σειράς, απάντησε η υπουργός Παιδείας στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, κάνοντας δεκτή την παραίτησή τους.

Της Ελένης Κριτσιδήμα

Το Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου υπέβαλλε παραίτηση, με επιστολή του προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, δηλώνοντας ότι «οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί περί το Ειδικό Πρόγραμμα του ΥΠΠΟΑ για την Ενίσχυση της Κινηματογραφικής Κοινότητας καθιστούν αδύνατη την περαιτέρω λειτουργία του».

Η απάντηση της υπουργού, ωστόσο, ήταν λακωνικότατη. “Αξιότιμε κύριε Λουκάκο, Μόλις έλαβα την επιστολή σας. Η παραίτησή σας γίνεται άμεσα δεκτή” έγραφε στην επιστολή της προς τον πρόεδρο Π. Λουκάκο.

Αξίζει να αναφερθεί πως η επιστολή Μενδώνη σχολιάστηκε με επικριτική διάθεση, από τον κριτικό θεάτρου Γιώργο Σαρηγιάννη, ο οποίος χαρακτήρισε “αγενέστατη” την υπουργό.

“Εγώ ήξερα ότι κάποτε, στις περιπτώσεις αυτές, έλεγαν κι ένα “ευχαριστώ” για τις -όποιες- παρασχεθείσες υπηρεσίες… Έστω και τυπικό (Ας μη σχολιάσω το “άμεσα” και κοκκινίσει ο -όποιος- πολιτισμός…)” γράφει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Γ. Σαρηγιάννης.

Διαβάστε επίσης:

Παραιτήθηκε το ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ