today-is-a-good-day
20.8 C
Athens

Τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ δεν βγήκαν από καπέλο ταχυδακτυλουργού, λέει ο Σ.Φάμελλος

«Ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε (στο Thessaloniki Helexpo Forum) τον δρόμο για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας», με βασικούς στόχους τη δικαιοσύνη και την ασφάλεια για όλους, τόνισε ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σημείωσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, στην ομιλία του στο Thessaloniki Helexpo Forum «ανέδειξε ιδιαίτερα τα θέματα της νέας γενιάς», υπογράμμισε ότι «για να πετύχουμε τον στόχο για την πρόοδο της πατρίδας μας, θα πρέπει να έχουμε μια ευρύτερη αποδοχή ενός προοδευτικού προγράμματος, διότι σήμερα πλήττονται όλες οι κοινωνικές ομάδες των μη προνομιούχων», ενώ για τα έντεκα μέτρα που ανακοίνωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «στην πλειοψηφία τους, ήταν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν βγήκαν από κανένα καπέλο ταχυδακτυλουργού».

«Εμείς ξέραμε ότι υπήρχε απόθεμα, χαμηλός δανεισμός που είχαμε εξασφαλίσει και ότι το χρέος ήταν ρυθμισμένο. Επίσης έχουμε δυο νέες παραμέτρους, δεν έχουμε δημοσιονομικό περιορισμό και έχουμε εβδομήντα δισ. από ευρωπαϊκούς πόρους. Θα ήταν υποκριτικό να μην αξιοποιήσουμε αυτά που η χώρα είχε κατακτήσει, διότι αυτά που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας είναι αυτά που έχει κερδίσει η ελληνική κοινωνία και εάν δεν τα δώσει ο κ. Μητσοτάκης θα της τα στερήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος.

Σε ότι αφορά το ζήτημα των Σκοπίων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι όχι μόνο «δεν τέθηκαν τελικά τα εμπόδια που είχε δεσμευτεί ο κ. Μητσοτάκης το 2018, ότι θα θέσει στην είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», αλλά ο πρωθυπουργός είναι «από τους φανατικότερους οπαδούς του σχεδίου».

Για τις τελευταίες τραγικές συνέπειες της κακοκαιρίας, ο κ. Φάμελλος είπε πως θα πρέπει να εφαρμοστούν πολιτικές προσαρμογής στην κλιματική κρίση και σημείωσε πως ο ίδιος θα ζητήσει να χρηματοδοτούνται μόνο τα έργα που θα είναι ανθεκτικά στην κλιματική αλλαγή, με προτεραιότητα στα αντιπλημμυρικά έργα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ