today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Κ.Σκρέκας: Αγώνας ταχύτητας για την γρήγορη αποζημίωση και ενίσχυση των παραγωγών

Επίσκεψη στις περιοχές των Φαρσάλων που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία πραγματοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ώστε να δει με λεπτομέρειες το μέγεθος των ζημιών που υπάρχουν στις καλλιέργειες, αλλά και στο ζωικό κεφάλαιο της περιοχής.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σκρέκας, «είναι ένας αγώνας ταχύτητας για την γρήγορη αποζημίωση και ενίσχυση των παραγωγών οι οποίοι έχουν πληγεί από την κακοκαιρία» τονίζοντας παράλληλα ότι κλιμάκια του ΕΛΓΑ βρίσκονται σε ολόκληρη τη Θεσσαλία ώστε να γίνει η καταγραφή και να προσδιοριστεί το μέγεθος των ζημιών.

Μεταξύ άλλων ο υφυπουργός σημείωσε ότι υπάρχει εντολή του πρωθυπουργού για οικονομική στήριξη του ΕΛΓΑ από τα αποθεματικά του υπουργείου Οικονομικών ώστε να διασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια για άμεση αποζημίωση των πληγέντων από την κακοκαιρία.

«Γίνεται ένας μεγάλος αγώνας κατά της γραφειοκρατίας για να μπορέσουμε με πιο γρήγορο τρόπο να προχωρήσουμε στην αποτίμηση της κατάστασης και να μπορέσουν οι παραγωγοί να αποζημιωθούν άμεσα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας για να συμπληρώσει ότι όσοι δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ θα υπάρχει δυνατότητα να αποζημιωθούν μέσα από κρατικές ενισχύσεις.

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συνεχίζει την περιοδεία του στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, ενώ το απόγευμα αναμένεται να επισκεφθεί τα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα για να πραγματοποιήσει σύσκεψη με επίκεντρο τα ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα που αφορούν τους παραγωγούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ