Τ.Ερντογάν: Δίνουμε στην διπλωματία την καλύτερη δυνατή ευκαιρία

80

Η Άγκυρα δείχνει να αλλάζει πλεύση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν, να κάνει λόγο για διπλωματία και διάλογο σε ό,τι αφορά την ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Ερντογάν αναφέρει πως η Τουρκία σκοπεύει να δώσει στην διπλωματία την καλύτερη δυνατή ευκαιρία προκειμένου τα ζητήματα να λυθούν μέσω διαλόγου προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Άκγυρα δεν θα λάβει υπόψιν τις επανειλημμένες προκλήσεις, όπως είπε, σημειώνοντας ότι κινείται με αποφασιστικό και ώριμο τρόπο.

Ο κ. Ερντογάν δεν παρέλειψε, ωστόσο, να αναφέρει ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται μέχρι τέλους, κάθε σταγόνα ύδατος και γης της Τουρκίας.

Χθες Γαλλός πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, σε μήνυμά του στο Twitter, το οποίο μάλιστα αναρτήθηκε και στα τουρκικά, είχε ταχθεί υπέρ του διαλόγου στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Στο Αξαζιό (σ.σ.: κατά την πρόσφατη Σύνοδο των MED7 στην Κορσική) στείλαμε ένα καθαρό μήνυμα προς την Τουρκία: ας ανοίξουμε και πάλι έναν υπεύθυνο διάλογο, καλόπιστα και χωρίς αφέλεια. Το ίδιο μήνυμα εστάλη και από το Ευρωκοινοβούλιο. Φαίνεται να έχει εισακουστεί. Ας προχωρήσουμε», ανέφερε στην ανάρτησή του στο Twitter.