today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

ΟΝΝΕΔ: Εθελοντές δότες μυελού των οστών σε όλη την Ελλάδα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, η ΟΝΝΕΔ συνεχίζει την προσπάθεια που άρχισε το προηγούμενο διάστημα, σε συνεργασία με την Γραμματεία Εθελοντισμού και Ποιότητας Ζωής της Νέας Δημοκρατίας και τη Γραμματέα Πίστη Κρυσταλλίδου, προκειμένου να συγκεντρώσει δείγματα και να γραφτούν χιλιάδες νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Μέλη της ΟΝΝΕΔ σε ολόκληρη την Ελλάδα, μετά από την καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που έλαβε χώρα τους προηγούμενους μήνες, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της Οργάνωσης βρέθηκαν σε συνεργαζόμενα κέντρα της χώρας, με πρώτο μέλημα την τήρηση των υγειονομικών μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης και διασποράς του ιού Covid-19, δίνοντας δείγματα και συμβάλλοντας στην προσπάθεια όλοι μαζί να χαρίσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή σε ασθενείς που πάσχουν από αιματολογικές κακοήθειες. Δυστυχώς, οι συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία δεν μας επέτρεψαν να πραγματοποιήσουμε μαζικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για την ενημέρωση του κοινού και την προσέλκυση ακόμα μεγαλύτερου αριθμού εθελοντών δοτών, ωστόσο έχουμε ήδη θέσει τις βάσεις για να δώσουμε τη βοήθειά μας σε χιλιάδες συνανθρώπους μας. Με εκατοντάδες νέους εθελοντές σε περισσότερες από 20 πόλεις, έχουμε παραδώσει πολλά δείγματα στο Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» και συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά στο πλευρό όσων μας έχουν ανάγκη.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε κάθε ένα από τα μέλη της ΟΝΝΕΔ που έγιναν μέρος αυτής της προσπάθειας και έγιναν εθελοντές για όλους εκείνους που τους χρειάζονται. Η ανταπόκριση από όλη την Ελλάδα στο κάλεσμα που απευθύναμε για εθελοντές δότες, εν μέσω πανδημίας, μας γεμίζει με συγκίνηση και αισιοδοξία. Σήμερα, παγκόσμια ημέρα εθελοντή δότη μυελού των οστών, μπορούμε να πούμε ότι βάλαμε το πρώτο λιθαράκι. Συνεχίζουμε!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ