today-is-a-good-day
13.1 C
Athens

Δημοσκόπηση GPO: Στο 16,8% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Ισχυρό προβάδισμα στη ΝΔ και απόλυτη κυριαρχία στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, δίνει η νέα δημοσκόπηση GPO για την εφημερίδα “Παραπολιτικά”.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με διαφορά 16,8%. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία έχει το 39,6%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 22,8%. Το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στο 6,9%, ενώ το ΚΚΕ στο 5,6%.

Στα όρια της εισόδου στη Βουλή βρίσκεται η Ελληνική Λύση με 3,3%, ενώ εκτός κοινοβουλίου βρίσκεται το ΜέΡΑ25 με 2,6%.

Σύμφωνα με τη γνώμη των πολιτών, καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 52,8%, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 26,4%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης οι πολίτες τάσσονται υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, το 63,4% το θεωρεί λίγο έως καθόλου πιθανό, ενώ το 36,3% αρκετά έως πολύ πιθανό.

Όσον αφορά στο προσφυγικό, οι πολίτες αξιολογούν τους κυβερνητικούς χειρισμούς ως εξής: Θετικά/ Μάλλον θετικά το 39,1% και αρνητικά / Μάλλον αρνητικά το 57,4%.

Τέλος, αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού, το 55,4% κρίνει θετικά τους χειρισμούς του κυβερνώντος κόμματος, ενώ το το 74,4% λέει «ΝΑΙ» στη χρήση της μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ