today-is-a-good-day
18.6 C
Athens

Καταστροφές στη Ζάκυνθο προκάλεσε ο “Ιανός” (φωτό – βίντεο)

Στην δίνη του κυκλώνα βρίσκεται η Ζάκυνθος, από τις πρωινές ώρες, με την μανία του “Ιανού” να προκαλεί ζημιές σε διάφορα σημεία του νησιού, χωρίς ωστόσο ευτυχώς να έχει σημειωθεί ούτε τραυματισμός ανθρώπου.

Οι μέχρι τώρα ζημιές που καταγράφονται είναι: Η βύθιση ενός ιστιοφόρου σκάφους στον μώλο του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι της Ζακύνθου, στο οποίο επέβαιναν δύο Βέλγοι που πλέον, φιλοξενούνται σε φιλικό τους σπίτι στο νησί. Ωστόσο εκφράζονται φόβοι για βυθίσεις και άλλων σκαφών στο ίδιο σημείο, καθώς οι άνεμοι και η θαλασσοταραχή τα χτυπούν μεταξύ τους.

Μία στέγη σοφίτας στο Καταστάρι διαλύθηκε από τους πολύ ισχυρούς ανέμους. Ζημιές έχουν υποστεί αρκετά στέγαστρα και σκεπές, κυρίως τσίγκινες, αποθηκών και βοηθητικών κτισμάτων, σε αρκετά χωριά.

Σε πολλές περιοχές του νησιού έχουν σημειωθεί πτώσεις δέντρων ενώ συχνές είναι οι διακοπές της ηλεκτροδότησης, καθώς λόγω της κακοκαιρίας κόβονται καλώδια του δικτύου. Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες που καταβάλουν πυροσβέστες, αστυνομικοί, τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και εθελοντικές ομάδες.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τις περιοχές Παντοκράτορας, Λιθάκια και την πόλη της Ζακύνθου.

 

Δείτε όλα τα βίντεο ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ