Επίσκεψη Αν.Ξανθού και κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο Παπανικολάου

73

Το νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» επισκέφθηκε ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, με κλιμάκιο του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και συνοδευόμενος από τους βουλευτές Γιάννη Αμανατίδη και Δώρα Αυγέρη.

Η αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τη διοίκηση του νοσοκομείου και παραβρέθηκε σε ανοιχτή συνέλευση των εργαζομένων, η οποία πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, εκ μέρους των εργαζομένων τέθηκαν τα προβλήματα των επισφαλώς εργαζομένων (ΟΑΕΔ που λήγουν τον Φεβρουάριο, επικουρικών που λήγουν τον Οκτώβριο και το Δεκέμβριο), οι οποίοι καλύπτουν βασικές ανάγκες του νοσοκομείου, ιδιαίτερα στις παρούσες έκτακτες υγειονομικές συνθήκες καθώς, όπως είπαν, δεν υπάρχει καμία μέριμνα από την Κυβέρνηση για το εργασιακό τους μέλλον.

Επίσης, οι εργαζόμενοι έθεσαν το πρόβλημα των συνθηκών λειτουργίας των εργαστηρίων εν γένει και ειδικότερα των εργαστηρίων covid, λέγοντας ότι προς το παρόν και αφού για 6 μήνες δόθηκαν σε ιδιώτη, τώρα τον μετέφεραν στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου. Δηλαδή μηχανήματα, αντιδραστήρια και υπάλληλος δεν ανήκουν στο Νοσοκομείο αλλά σε ιδιώτη, τόνισαν οι εργαζόμενοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζει ότι «η ανησυχία όλων είναι εστιασμένη στις βασικές ελλείψεις του προσωπικού, στη δυσκολία εξυπηρέτησης των ασθενών με άλλα προβλήματα υγείας (εκτός covid) και στο γεγονός της ελλιπούς χρηματοδότησης».