today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Τη Μόρια επισκέπτονται αύριο 9 ευρωβουλευτές της Αριστεράς

Τη Λέσβο επισκέπτονται αύριο Παρασκευή και το Σάββατο εννιά ευρωβουλευτές της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) με πρωτοβουλία της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, προκειμένου «να ενημερωθεί η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και να αναλάβει η ΕΕ τις ευθύνες της, γι’ αυτή την πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση».

Ο Κώστας Αρβανίτης και ο Πέτρος Κόκκαλης θα συμμετάσχουν στην αποστολή στο νησί της Λέσβου, «όπου εκτυλίσσεται μια πρωτοφανής και ντροπιαστική για τη χώρα μας αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη ανθρωπιστική κρίση», σημειώνουν οι ευρωβουλευτές στην ανακοίνωσή τους.

Οι ευρωβουλευτές τονίζουν ότι «περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι βρίσκονται στον δρόμο, κοιμούνται σε νεκροταφεία, χαντάκια και χωράφια, ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19» και προσθέτουν ότι η Αριστερά θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για «να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη».

Στόχος της επίσκεψης των εννιά ευρωβουλευτών «είναι να φτάσει στο Ευρωκοινοβούλιο και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης η απελπισία, η οργή και ο πόνος προσφύγων-μεταναστών αλλά και ντόπιων κατοίκων, θύματα και αυτοί της ευρωπαϊκής πολιτικής, που μετατρέπει ακριτικά νησιά της Ελλάδας σε άτυπες φυλακές και αποθήκες ψυχών και η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί».

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα γίνουν επαφές με την Διοίκηση της Περιφέρειας, εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, τοπικούς φορείς, κατοίκους του νησιού, εκπροσώπους ανθρωπιστικών οργανώσεων και διακυβερνητικών οργανισμών και με τους ίδιους τους ανέστιους πρόσφυγες.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία «θα συνεχίσει να ενημερώνει με κάθε πρόσφορο μέσο την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, να διεκδικεί στα ευρωπαϊκά όργανα λύσεις λειτουργικές, ανθρωπιάς και λύσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα της Ελλάδας, πάντα στην κατεύθυνση της αποσυμφόρησης της χώρας και της έμπρακτης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».

 

Η αντιπροσωπεία της GUE/NGL που θα επισκεφτεί τη Λέσβο αποτελείται από τους ευρωβουλευτές:

 

Κώστα Αρβανίτη (ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία)

Πέτρο Κόκκαλη (ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία)

Miguel Urban Crespo (ANTICAPITALISTAS, Ισπανία)

Idoia Villanueva Ruiz (PODEMOS, Ισπανία)

Sira Rego (Izquierda Unida, Ισπανία)

Pernando Barrena Arza (EH BILDU, Ισπανία)

Malin Bjork (Vänsterpartiet, Σουηδία)

Cornelia Ernst (DIE LINKE., Γερμανία)

Marisa Matias (Bloco de Esquerda, Πορτογαλία)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ