Μ.Μπαρνιέ: Παραμένει εφικτή μια συμφωνία για το Brexit

39

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε στους πρεσβευτές των ευρωπαϊκών χωρών ότι εξακολουθεί να ελπίζει ότι η επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εφικτή, τονίζοντας ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι αποφασιστικής σημασίας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες.

Η ενημέρωση των Eυρωπαίων πρεσβευτών έγινε χθες και οι πηγές είτε παρευρίσκονταν στην συνάντηση είτε ενημερώθηκαν για το περιεχόμενό της.

«Ο Μπαρνιέ πιστεύει ακόμη ότι μία συμφωνία είναι εφικτή, ωστόσο οι επόμενες είναι ημέρες κλειδιά», δήλωσε μία από τις πηγές, ενώ δεύτερος διπλωμάτης δήλωσε ότι ο Eυρωπαίος διαπραγματευτής είπε: «Η ελπίδα παραμένει».

Μία από τις πηγές δήλωσε ότι οι διστακτικές υποχωρήσεις που προτάθηκαν από το Λονδίνο σχετικά με την αλιεία – ένα από τα ακανθώδη θέματα που εμποδίζουν την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ενωσης – αποτελούν αχτίδα ελπίδας.

Ωστόσο, Eυρωπαίος διπλωμάτης δήλωσε ότι οι βρετανικές υποχωρήσεις δεν είναι επαρκείς για να γίνουν αποδεκτές από την Ενωση.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ θα συναντηθεί με τον Bρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Φροστ το μεσημέρι στις Βρυξέλλες.