today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Δημοσκόπηση ALCO: Στο 16,9% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να διατηρεί σημαντικό προβάδισμα καθώς σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση στις 16,9 μονάδες βρίσκεται η διαφορά του κυβερνώντος κόμματος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα,  σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό Open στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 39,1%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 22,2%. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΙΝΑΛ με 6,9% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 4,6%, το ΜέΡΑ 25 με 3% και η Χρυσή Αυγή με 1,8%. Στο 11,9% φτάνει το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Στο ερώτημα ποιον θεωρούν οι πολίτες ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 44%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας 22%. Η απάντηση «κανένας από τους δύο» έρχεται δεύτερη με 27%.

Το 61% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποίηση από την αντιμετώπιση της πανδημίας από πλευράς της κυβέρνησης, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 84% τον περασμένο Μάιο. Το 59% των πολιτών θεωρεί τη χρήση μάσκας στα σχολεία ως αναγκαία, ενώ το 33% θεωρεί το μέτρο «υπερβολικό».

Το 59% των πολιτών θεωρεί σωστό τον χειρισμό της κυβέρνησης στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών, ενώ 23% κάνει λόγο για λάθος χειρισμούς. Επίσης, το 58% των πολιτών θεωρεί αναγκαίες τις νέες εξοπλιστικές δαπάνες, με το 25% να εκτιμά ότι τα ποσά αυτά θα έπρεπε να διατεθούν για άλλες ανάγκες.

Διπλωματική αντιμετώπιση επιλέγει το 49% και στρατιωτική το 37%, σε περίπτωση που η Τουρκία πραγματοποιήσει τελικώς γεώτρηση εντός ελληνικής ΑΟΖ.

Τέλος, όσον αφορά στα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, το 38% δεν τα θεωρεί ικανοποιητικά, το 36% δηλώνει ικανοποιημένο, ενώ ένα 26% δηλώνει ότι δεν τα γνωρίζει ή δεν απαντά στην ερώτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ