Μ.Χρυσοχοΐδης: Μέχρι το Πάσχα η Λέσβος θα έχει αδειάσει από μετανάστες

109
Eurokinissi

Τη δέσμευση ότι η Λέσβος θα έχει αδειάσει από πρόσφυγες μέχρι το Πάσχα του 2021 έδωσε στην βρετανική εφημερίδα Guardian ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως θα φύγουν όλοι. Από τους περίπου 12.000 που βρίσκονται στο νησί τώρα, προβλέπω ότι 6.000 θα έχουν μεταφερθεί στην ηπειρωτική χώρα μέχρι τα Χριστούγεννα και οι υπόλοιποι μέχρι το Πάσχα.

«Οι κάτοικοι του νησιού έχουν περάσει πολλά. Υπήρξαν πολύ υπομονετικοί», πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και τόνισε πως περίπου το 70% των αιτούντων άσυλο στη Λέσβο ήταν Άφγανοι και σε αυτούς θα δοθούν έγγραφα για να φύγουν.

Σύμφωνα με την Guardian  ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στην κίνηση της Γερμανίας να υποδεχθεί 1.553 άτομα από 408 οικογένειες λέγοντας ότι πρόκειται για «μια γενναιόδωρη και πολύ γενναία κίνηση».

«Σε όλη την Ευρώπη οι χώρες έχουν τα δικά τους εσωτερικά πολιτικά προβλήματα όσον αφορά το μεταναστευτικό αλλά πιστεύω ότι μπορούν να αντιληφθούν ότι προστατεύουμε τα σύνορα της ΕΕ και ότι έχουμε ελαχιστοποιήσει τις ροές», κατέληξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.