today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

Κίνα: Σε lockdown πόλη με μόλις 3 κρούσματα

Η Κίνα επέβαλε lockdown σε μια μικρή πόλη, που βρίσκεται στα σύνορα με τη Βιρμανία. Παράλληλα, ξεκίνησαν διαγνωστικοί έλεγχοι σε όλους τους κατοίκους μετά την ανακάλυψη τριών κρουσμάτων Covid-19.

Η ασιατική χώρα έχει εδώ και μήνες περιορίσει την επιδημία στο έδαφός της. Μόνο μερικά νέα κρούσματα καταγράφονται κάθε μέρα και σχεδόν στο σύνολό τους πρόκειται για Κινέζους που επιστρέφουν από το εξωτερικό και μπαίνουν σε καραντίνα μόλις φτάσουν.

Με πληθυσμό 210.000 ανθρώπων, η κοινότητα, στην οποία επιβλήθηκε καθολικός περιορισμός, είναι η Ρουιλί, η οποία βρίσκεται στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν, στα σύνορα με τη Βιρμανία. Πρόκειται για ένα σημαντικό σημείο διέλευσης μεταξύ των δύο χωρών.

Η δημαρχία διευκρίνισε πως ουδείς επιτρέπεται να εισέλθει στην πόλη ούτε να εξέλθει απ’ αυτή. Επιπλέον, όλα τα εμπορικά καταστήματα της πόλης έχουν κλείσει, με εξαίρεση τα σούπερ-μάρκετ, τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων.

Οι ασθενείς με Covid-19 έφτασαν από τη Βιρμανία, ανακοίνωσε η δημαρχία, η οποία υποσχέθηκε να επιδείξει αυστηρότητα στους ανθρώπους που διασχίζουν παράνομα τα σύνορα.

Σημειώνεται πως στην Κίνα παρουσιάσθηκαν τους τελευταίους μήνες εντοπισμένες επιδημικές εστίες, μία από τις οποίες στο Πεκίνο. Όμως αντιμετωπίσθηκαν γρήγορα με επιβολή περιορισμών, με την ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων και με επιβολή μέτρων καραντίνας.

Η ασιατική αυτή χώρα παραμένει κλειστή για τους ξένους, εκτός από σπάνιες εξαιρέσεις.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας έκανε σήμερα λόγο για οκτώ νέα κρούσματα της Covid-19 στην Κίνα, όλα προερχόμενα από το εξωτερικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ