today-is-a-good-day
18.9 C
Athens

Δ.Παπαστεργίου: Το λάθος της επιτροπής του υπ.Υγείας δεν μπορεί να ακυρώσει την προσπάθεια της ΚΕΔΕ

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας «έκανε ό,τι έπρεπε σε ένα πιεστικό χρονοδιάγραμμα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια», τόνισε, στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρός της Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος ενημέρωσε για τις ενέργειες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, σχετικά με τον διαγωνισμό για την προμήθεια και διανομή των μασκών στα σχολεία. «Μόνο η ΚΕΔΕ μπορούσε να φέρει εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο» υπογράμμισε.

«Αυτό που ήρθε να χαλάσει την εικόνα τής όλης μας προσπάθειας είναι το λάθος με το μέγεθος των μασκών, για συγκεκριμένες ηλικίες μαθητών. Χθες η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας αναγνώρισε το λάθος της και παραδέχτηκε ότι ο τρόπος με τον οποίο είχε περιγράψει τις προδιαγραφές των μασκών δεν ήταν σωστός, με αποτέλεσμα η μεγάλη διάσταση της μάσκας να μην είναι κατάλληλη ως προς το μέγεθός της, για τα παιδιά» προσέθεσε. Παρόλα αυτά, σημείωσε, «δεν μπορεί ν΄ακυρώσει την προσπάθεια που έγινε από την ΚΕΔΕ και τις υπηρεσίες της».

«Καταφέραμε αυτό που κάποιοι χαρακτήριζαν ως ακατόρθωτο και υποστήριζαν ότι δεν έπρεπε να το αναλάβουμε. Πετύχαμε να τρέξουμε με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα έναν “καθαρό” διαγωνισμό σε μόλις δύο εβδομάδες, χωρίς ενστάσεις και προμηθεύσαμε όλα τα σχολεία με μάσκες ώστε ν’ ανοίξουν με ασφάλεια. Πραγματικά πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό με άλλο τρόπο», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Ακόμη, ο κ. Παπαστεργίου είπε ότι το πρόβλημα με τις διαστάσεις διαπιστώθηκε και «ενημερώσαμε γι αυτό. Παρόλα αυτά, αυτές τις προδιαγραφές πήραμε και με αυτές τις προδιαγραφές έπρεπε να εκτελέσουμε το διαγωνισμό. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε άλλο διαγωνισμό πέραν αυτού που είχε τις προδιαγραφές που μας δόθηκαν. Τώρα θα περιμένουμε τις νέες προδιαγραφές ώστε να ετοιμαστούν και να δοθούν οι μάσκες όπου έχουμε κενά».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ