Προσλήψεις για να λειτουργήσουν τμήματα των 15 ατόμων ζητούν συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί

104

Να προχωρήσει άμεσα η δεύτερη φάση των διορισμών αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών στις σχολικές μονάδες ζητούν συνδικαλιστές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εμμένοντας και στο αίτημα οι τάξεις των σχολικών μονάδων να “σπάσουν” σε περισσότερα τμήματα, καθώς υποστηρίζουν πως το μέτρο της μάσκας δεν είναι αρκετό ως μέτρο πρόληψης της διασποράς του κορονοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης και αν. αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Ηλίας Σμήλιος, ανέφερε πως «μετά την ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών και την τοποθέτηση των αναπληρωτών της πρώτης φάσης, η καινούρια σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με 349 κενά στη Δυτική Θεσσαλονίκη» και ότι «τα κενά αυτά δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων, αφού υπολογίστηκαν με βάση 25άρια τμήματα και όχι 15άρια, όπως η προστασία της υγείας παιδιών, εκπαιδευτικών και κοινωνίας, επιβάλλει».
Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα των Ομάδων Προσανατολισμού στα ΓΕΛ και των Τομέων και Ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ ζήτησε ο συνδικαλιστής Δημήτρης Καπέτης, εκπροσωπώντας τη Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Ανέφερε ακόμη πως «τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος αφορούν την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, με μαθητές στο τμήμα, προσλήψεις των αναγκαίων εκπαιδευτικών και καθαριστριών, κατάλληλες κτιριακές υποδομές, αύξηση δαπανών για την παιδεία».

Οι εκπαιδευτικοί καλούν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το απόγευμα της Πέμπτης 17/9 στο άγαλμα Βενιζέλου.