today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Η Alpine θα συμμετέχει στις αγώνα «24 ώρες» του Le Mans

Το νέο σπορ τμήμα της Renault, Alpine, θα εισέλθει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής του 2021 με ένα αυτοκίνητο LMP1. Μια από τις πιο σκληρές δοκιμασίες, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το γαλλικό αυτοκίνητο ειδικών προδιαγραφών, είναι ο φημισμένος αγώνας 24 ώρες του Le Mans, όπως έκανε γνωστό σήμερα η γαλλική μάρκα.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Renault, Λούκα ντε Μέο, αποφάσισε η Alpine να έχει κεντρικό ρόλο στην ανάκαμψη της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Πρόσφατα ο νέος ηγέτης του γαλλικού ομίλου ανακοίνωσε ότι η ομάδα της Formula 1 της Renault θα μετονομαστεί σε Alpine το επόμενο έτος.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί πάνω σε σασί Oreca και κινητήρα Gibson στην κατηγορία LMP1, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Alpine, Πατρίκ Μάρινοφ.

Η Alpine θα ενταχθεί στο LMP1 το επόμενο έτος με την ομάδα της Signatech. Η Alpine αγωνίζεται στο Le Mans 24 Hours αυτού του Σαββατοκύριακου στην κατηγορία LMP2, επίσης με τη Signatech.

Ο πέντε φορές νικητής των 24 ωρών του Le Mans, Εμανουέλ Πιρό, θα δώσει την εκκίνηση στους αγωνιζόμενους στον 88ο αγώνα του εμβληματικού αγώνα στις 19 Σεπτεμβρίου.

Το έτος 2020 είναι ξεχωριστό για τον Εμανουέλ Πιρό, ο οποίος έχει κερδίσει πέντε φορές το Le Mans (2000, 2001, 2002, 2006, 2007). Έχουν περάσει 20 χρόνια από την πρώτη του νίκη με το Audi R8. Στο Le Mans και σε όλο τον κόσμο των αγώνων αντοχής, το όνομα του είναι συνώνυμο με το Audi.

Λίγο πριν από τις 14:30 στις 19 Σεπτεμβρίου, ο Εμανουέλ Πιρό θα οδηγήσει στη πίστα για να σηματοδοτήσει την έναρξη των 88ων 24 ωρών του Le Mans.

Η Société des Automobiles Alpine SAS, κοινώς γνωστή ως Alpine, είναι ένας κατασκευαστής αγωνιστικών και σπορ αυτοκίνητων από τη Γαλλία. Ιδρύθηκε στις 22 Ιουνίου του 1955, στη Διέππη, της Γαλλίας, από το Ζαν Ρεντελέ. Ο ιδρυτής της Alpine ήταν αρχικά ιδιοκτήτης γκαράζ και σημείωσε επιτυχίες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με ένα από τα λίγα γαλλικά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το Renault 4CV. Η εταιρεία έχει στενή σχέση με τη Renault μέσω της ιστορίας της και αγοράστηκε από τη Renault το 1973. Η παραγωγή μοντέλων Alpine σταμάτησε το 1995. H Alpine, εμφανίστηκε πάλι στις εκθέσεις αυτοκίνητων με το νέο Alpine A110, το 2017.

Στο εργοστάσιο στη Διέπη, κατασκευάζονται μοντέλα της Renault Sport που πωλούνται παγκοσμίως.

Στη Γαλλία, υπάρχει ένα μεγάλο δίκτυο συλλόγων ενθουσιωδών οπαδών της Alpine. Ανάλογες λέσχες υπάρχουν σε πολλές χώρες, όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Ιαπωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ