Κ.Μητσοτάκης στο The President: Η μάχη για την ασφάλεια των πολιτών είναι συνεχής (βίντεο)

EUROKINISSI

Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε η φετινή συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το Βελλίδειο Ιδρυμα. Στην αίθουσα υπήρχε περιορισμένος αριθμός δημοσιογράφων και πολλοί έθεσαν τις ερωτήσεις τους στον κ. Μητσοτάκη, με τη βοήθεια της τεχνολογίας από απόσταση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην ερώτηση του The President και του δημοσιογράφου Κώστα Πασίση, σχετικά με το κρίσιμο θέμα της ασφάλειας, απάντησε πως παραμένει στις προτεραιότητες της κυβέρνησης του. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η μάχη για την αποκατάσταση της τάξης, την ασφάλεια των πολιτών και την τήρηση του νόμου είναι συνεχής.

«Η εικόνα στην Αθήνα είναι πολύ, πολύ καλύτερη από αυτή που παραλάβαμε πριν από ένα χρόνο. Θυμάμαι κάθε Παρασκευή να βγαίνουν κουκουλοφόροι από τα Εξάρχεια και να πετάνε μολότοφ στην κλούβα των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη. Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα. Η κατάσταση στην περιοχή είναι πολύ καλύτερη, από αυτή που ήταν πριν ένα χρόνο. Βοηθάει το γεγονός ότι έχουν προσληφθεί 1500 αστυνομικοί και η εικόνα της Αθήνας εμπνέει μια ασφάλεια και μια σιγουριά» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι περισσότερες ερωτήσεις επικεντρώθηκαν στις εξελίξεις αναφορικά με την Τουρκία, τον κορωνοϊό και το εμβόλιο, αλλά και τα νέα οικονομικά μέτρα υπέρ των πολιτών. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει για τη στρατιωτική θητεία, την πράσινη ενέργεια, τα αναδρομικά συνταξιούχων και τη συμφωνία των Πρεσπών.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τις απαντήσεις που έδωσε ο Πρωθυπουργός