today-is-a-good-day
18.5 C
Athens

Task Force για τα κρούσματα που θα προκύψουν σε σχολεία

Υπάρχει πλήρης αντίθεση με την τάση υποχώρησης που καταγραφόταν επί τέσσερις ημέρες, από την προηγούμενη Παρασκευή μέχρι την Τρίτη, δήλωσε το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Όπως είπε, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα καταγράφηκαν πάνω από 200 κρούσματα, ενώ σημειώθηκε άνοδος των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας, την οποία χαρακτήρισε ανησυχητική.

«Η αύξηση των κρουσμάτων και η αλλαγή της πορείας του κορωνοϊού μας θυμίζει ότι η πανδημία είναι εδώ», σημείωσε.

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι από σήμερα –όπως είχε ανακοινωθεί χθες- η Πέλλα, η Πιερία, η Ημαθία και το Κιλκίς τέθηκαν σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων.

Σε ό,τι αφορά την Πάρο και την Αντίπαρο, είπε πως έχει βελτιωθεί η εικόνα και σταματά το καθεστώς ειδικών μέτρων

Σύμφωνα με τον κο Χαρδαλιά, συστήνεται task force από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας για την αντιμετώπιση των περιπτώσεων όπου υπάρξει κρούσμα σε εκπαιδευτικό ή μαθητή κάποιου σχολείου.

Θα διευκολύνεται το κλείσιμο του σχολείο εάν υπάρξει κρούσμα, καθώς πλέον δεν θα χρειάζεται Κοινή Υπουργική απόφαση.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας έστειλε εγκύκλιο προκειμένου να γίνουν υγειονομικοί έλεγχοι σε όλα τα σχολεία (ημερήσιας, εσπερινά, δημόσια, ιδιωτικά) και τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από το πρωί της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου αίρονται τα ειδικά περιοριστικά μέτρα στα νησιά της Πάρου και της Αντίπαρου, καθώς η επιδημιολογική εικόνα τους είναι βελτιωμένη και παρατείνονται τα μέτρα για τις υπόλοιπες περιοχές. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, ανά τρεις ημέρες θα αξιολογείται η εικόνα κάθε περιοχής και όταν κριθεί ότι θα είναι ασφαλές, θα αρθούν τα μέτρα και στα άλλα μέρη της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε την Παρασκευή 287 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 52 ασθενείς, ενώ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν τρεις θάνατοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ