today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Συνοδηγός του Λεμπ ο Λευτέρης Αυγενάκης!

Την Ελλάδα διάλεξε η αγωνιστική ομάδα WRC της Hyundai για να πραγματοποιήσει τις τριήμερες δοκιμές της, ενόψει του Ράλι Τουρκίας. Η Hyundai Motorsport επέλεξε χωμάτινες ειδικές διαδρομές κοντά στο Λουτράκι Κορινθίας, με τη συμμετοχή των τριών οδηγών της, του Εσθονού Οτ Τάνακ, του Βέλγου Τιερί Νεβίλ και του Γάλλου Σεμπαστιάν Λεμπ.

Μάλιστα, το «παρών» στις δοκιμές έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, προσκεκλημένος της Hyundai Motorsport. Συνομίλησε με στελέχη της ομάδας, τεχνικούς και τους οδηγούς της, οι οποίοι δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την οργάνωση και την ασφάλεια των δοκιμών, αλλά και τον καλό καιρό που τους επιτρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα για τους επόμενους αγώνες του WRC.

Επιπλέον, στην απόφαση αυτή της ομάδας, να πραγματοποιηθούν οι δοκιμές στην Ελλάδα, ιδιαίτερο ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι η χώρα μας παραμένει ασφαλής προορισμός λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Παράλληλα, η ομάδα της Hyundai προσέφερε στον κ. Αυγενάκη την εμπειρία της συνοδήγησης με τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Σεμπαστιάν Λεμπ, σε μία ειδική διαδρομή.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος είχε μάλιστα την ευκαιρία να καθήσει στη θέση του συνοδηγού του εννέα φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Σεμπαστιάν Λεμπ, σε μία ειδική διαδρομή, δήλωσε: «Ήταν μια ξεχωριστή και μοναδική εμπειρία, να βρίσκομαι στο κόκπιτ δίπλα σε έναν θρυλικό οδηγό, παγκόσμιας κλάσης, όπως ο Σεμπαστιάν Λεμπ και τον ευχαριστώ θερμά. Η παρουσία μου εδώ σήμερα είναι διότι θέλω να στείλω το μήνυμα ότι έχουν ξεκινήσει οι πρώτες προσπάθειες επαναφοράς του εθνικού μας μηχανοκίνητου αγώνα, εκεί που πρέπει να βρίσκεται. Θέλω να καταστήσω σαφές πως κάνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια για να επουλώσουμε πληγές του παρελθόντος στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Ελλάδα είναι μια χώρα απολύτως φιλική προς το motorsport και η Πολιτεία πιστεύει στο ελληνικό motorsport και το αγκαλιάζει».

Σημειώνεται ότι η Hyundai Motorsport ήταν η δεύτερη εργοστασιακή ομάδα που επέλεξε να προετομαστεί στη χώρα μας πριν το Ράλι Τουρκίας, καθώς προηγήθηκε η Toyota Gazoo Racing, η οποία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διάλεξε για τις δοκιμές της ειδικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ