Σκόπια: Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων με τον Ζ.Ζάεφ

ΑΠΕ

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων στα Σκόπια με επικεφαλής τον πρόεδρό της ‘Αρη Βλάχο είχε σήμερα το απόγευμα συνάντηση στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

Στη συνάντηση, όπως ανακοινώθηκε από την υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης των Σκοπίων, η αντιπροσωπεία της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων συνεχάρη τον Ζόραν Ζάεφ για την ανάδειξή του στο αξίωμα του πρωθυπουργού της χώρας και για την εκλογή της νέας κυβέρνησης του, η οποία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση θεωρείται ως κινητήριος μοχλός των ευρωατλαντικών διαδικασιών της χώρας και των διμερών σχέσεων μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας.

Στη συνάντηση εξετάστηκε η εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, μέσω σημαντικής και αποτελεσματικής προώθησης της οικονομικής συνεργασίας. Ο στόχος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση είναι η δημιουργία ευκαιριών για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και των οικονομιών των δύο χωρών, για τις οποίες υπάρχουν πραγματικές δυνατότητες και στις οποίες μπορεί να συνεισφέρει η Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων στα Σκόπια. Προς την κατεύθυνση αυτή, σημειώνεται στην ανακοίνωση εξετάστηκαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως αυτή για την αποφυγή της διπλής φορολογίας, ως ευκαιρία για οφέλη και για τα δύο μέρη.

«Κατά την επόμενη περίοδο, οι πολίτες των δύο χωρών μας θα αισθανθούν τα οφέλη των ενισχυμένων φιλικών σχέσεων. Αυτό είναι εφικτό μέσω της οικονομίας και θα συνεργαστούμε ενεργά με τον στρατηγικό μας εταίρο την Ελλάδα» σημείωσε ο Ζόραν Ζάεφ, στη διάρκεια της συνάντησης.

Στη συνάντηση εκτιμήθηκε ότι έχει έρθει η στιγμή που οι πολίτες των Σκοπίων και της Ελλάδας θα αισθανθούν οικονομικά οφέλη, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, μέσω της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ εταιρειών και επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών, τόσο διμερώς όσο και περιφερειακά, καταλήγει η ανακοίνωση.

Στη συνάντηση παρών ήταν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων, αρμόδιος για οικονομικά θέματα, Φάτμιρ Μπιτίτσι.

Η Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων στα Σκόπια ιδρύθηκε στα τέλη Ιουνίου του τρέχοντος έτους και σε αυτήν συμμετέχουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων στη χώρα.

Η Ελλάδα είναι η τρίτη ξένη χώρα σε επενδύσεις στα Σκόπια με επενδεδυμένο κεφάλαιο περίπου 500 εκατ. ευρώ. Οι επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στα Σκόπια έχουν δημιουργήσει ή διατηρήσει περίπου 20.000 εργασίας. Ακόμη, η Ελλάδα είναι ο τρίτος εμπορικός εταίρος των Σκοπίων.