today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Ο Γ.Βαρουφάκης “βλέπει” να έρχεται με “μαθηματική ακρίβεια” 5ο μνημόνιο…

Ζοφερές προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας, όχι μόνο κατά την διάρκεια της πανδημίας, αλλά και μετά από αυτήν, κάνει ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης  σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο κ. Βαρουφάκης  συνοδεύει τις προβλέψεις του με οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης, τόσο για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, όσο και για την οικονομική της πολιτική.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 υποστηρίζει ότι ο περαιτέρω εκτροχιασμός του χρέους, λόγω ενός κρατικού ελλείμματος που θα ξεπεράσει το 10% του ΑΕΠ, θα φέρει με μαθηματική ακρίβεια το 5ο μνημόνιο (το οποίο, όπως και το 4ο, θα ονομαστεί κάτι άλλο) που ακυρώνει την όποια προοπτική σταθεροποίησης μετά το τέλος της πανδημίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Βαρουφάκης επαναφέρει την πρότασή του για την πραγματοποίηση πολυμερούς διάσκεψης με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων χωρών της ανατολικής Μεσογείου. Ταυτόχρονα,  είναι κατηγορηματικά αρνητικός σε νέα αγορά τού αιώνα για εξοπλισμούς, υποστηρίζοντας λελογισμένες δαπάνες συντήρησης και αναβάθμισης του πολεμικού υλικού, ενώ τάσσεται σαφώς  υπέρ της διπλωματικής λύσης.

Ως προς τις προοπτικές του κόμματός του, εκφράζει ισχυρή αισιοδοξία που εδράζεται τόσο σε μεγάλη αύξηση του αριθμού των μελών που -όπως τονίζει- τους τελευταίους  μήνες έχουν εγγραφεί πάνω από 3. 000 νέα μέλη, όσο και στο θετικό κλίμα που εισπράττει ο ίδιος και τα κομματικά στελέχη στις ανά την επικράτεια περιοδείες τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ