today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Αυστηρό μήνυμα προς τους αρνητές της μάσκας έστειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Αυστηρό μήνυμα προς τους αρνητές της μάσκας έστειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, καλώντας τους στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ προκειμένου να δουν τους 32 σοβαρά νοσηλευόμενους από Covid-19 καθώς και τους επτά διασωληνωμένους που βρίσκονται στη ΜΕΘ.

Μετά τη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε το Σωματείο Εργαζομένων του  ΑΧΕΠΑ, στη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι για τα προβλήματα του Νοσοκομείου, ο κ. Γιαννάκος τόνισε ότι στο Νοσοκομείο υπάρχει μοριακός αναλυτή (δωρεά των Ελληνικών Πετρελαίων), ο οποίος λόγω ελλείψεων αντιδραστηρίων δεν μπορεί να καλύψει τα νοσοκομεία της περιοχής. Αυτό, όπως ανέφερε, έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερούν τα τεστ 2-4 ημέρες και να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού. Παράλληλα αναφέρθηκε στις ελλείψεις προσωπικού και στο πρόβλημα που θα προκύψει με τη λήξη των συμβάσεων των 10.000 συμβασιούχων που εργάζονται στα νοσοκομεία της χώρας.

Ο κ. Γιαννάκος χαρακτήρισε αναγκαία την ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, επισημαίνοντας ότι στο ΑΧΕΠΑ νόσησαν από κορονοϊό 40 εργαζόμενοι, ενώ είπε ακόμη πως δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός μέσων ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, στολές προστασίας).

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός, ζήτησε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την άμεση χρηματοδότηση του Νοσοκομείου, το οποίο, όπως είπε, αντιμετωπίζει προβλήματα. Παράλληλα ανέφερε ότι οι ελλείψεις προσωπικού ανέρχονται σε 30-40% στη νοσηλευτική υπηρεσία, σε 15-20% στο παραϊατρικό προσωπικό και σε 80-90% στην τεχνική υπηρεσία. Πρόσθεσε, δε, ότι εάν δεν υπήρχαν οι επικουρικοί και οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ το σύστημα υγείας θα είχε καταρρεύσει.

Μέσα ατομικής προστασίας, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και «μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων», ζήτησε το μέλος του ΔΣ του ΑΧΕΠΑ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, Ελένη Μπακιρλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ