today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Η πρώτη απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. για περιοριστικά μέτρα σε διαδήλωση

Την πρώτη απόφαση για περιοριστικά μέτρα σε διαδήλωση έλαβε η ΕΛ.ΑΣ. με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών να υπογράφει τη σχετική διαταγή.

Αναλυτικότερα, με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις, η αστυνομία υποχρεούται να δημοσιεύει τις αποφάσεις στο astynomia.gr και βάσει αυτών επιβάλλει περιορισμούς στην αυριανή διαδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., «οι συναθροιζόμενοι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά την πορεία τους προς το Μέγαρο Μαξίμου θα καταλάβουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας της οδού Πανεπιστημίου, ακολούθως αριστερά επί της οδού Πεσμαζόγλου – αριστερά επί της οδού Σταδίου όπου θα καταλάβουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας – αριστερά επί της οδού Β. Γεωργίου Α’ – Λ. Β. Σοφίας όπου θα καταλάβουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας».

Να σημειωθεί πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση μπροστά από τα Προπύλαια την Πέμπτη στις 18:00 και ζητεί -μεταξύ άλλων- από την Κυβέρνηση να εξασφαλίσει την επιβίωση όλων των εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα που έχουν εγγραφεί στο ΕΡΓΑΝΗ από 1/1/2019 ως σήμερα, καθώς και όλων των καλλιτεχνών και δημιουργών (αυτοαπασχολούμενων χωρίς προσωπικό).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ