today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

ΜέΡΑ25: το πρόγραμμα “Γέφυρα” δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία

«Το πρόγραμμα “Γέφυρα” δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική προστασία της λαϊκής πρώτης κατοικίας, είναι δυστυχώς μια γέφυρα στο πουθενά» δηλώνει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Σημειώνει παράλληλα ότι ενώ η υποβολή της αίτησης είναι εύκολη και γρήγορη, από εκεί και έπειτα ακόμα κι αν γίνει δεκτή η υπαγωγή στο πρόγραμμα πρόκειται για μία ακόμα προσωρινή “προστασία”, για ελάχιστες περιπτώσεις δανειοληπτών και με εξαιρετικά δύσκολες προϋποθέσεις.

Ο κ. Κριθαρίδης επαναλαμβάνει τη θέση του κόμματός του ότι «αν δεν καταργηθεί ο επαίσχυντος “Ηρακλής” της kυβέρνησης και δεν σταματήσουν να πωλούνται τα κόκκινα δάνεια, προστασία δεν υπάρχει»

Για το πρόγραμμα “Γέφυρα”, ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 αναφέρει ότι το γεγονός ότι η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων είναι αρκετά εύκολη και γρήγορη, κάτι το οποίο βοηθάει στο να έχουν καταγραφεί ήδη αρκετές χιλιάδες αιτήσεις, αυτό δυστυχώς όμως δεν σημαίνει ότι οι αιτήσεις αυτές θα γίνουν και δεκτές. Αυτό γιατί, όπως επισημαίνει «η κυβέρνηση έχει φροντίσει να μπουν αρκετές και αρκετά απαιτητικές προϋποθέσεις με αποτέλεσμα δυστυχώς να αποκλειστεί στο τέλος μεγάλη μερίδα των αιτούντων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ