today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Ν.Παππάς: Το πτωχευτικό Μητσοτάκη δίνει τη «σκανδάλη» στον πιστωτή

«Η κυβέρνηση φέρνει ένα πτωχευτικό δίκαιο που δίνει τη ‘σκανδάλη’ του πλειστηριασμού, της ρευστοποίησης, της αναγκαστικής εκτέλεσης μιας επιχείρησης στον πιστωτή της», δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5.

Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «στόχος αυτής της πολιτικής είναι η ικανοποίηση των πιστωτών και όχι η δυνατότητα της επανεκκίνησης των ανθρώπων», και σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας ενός μετώπου δυνάμεων, πολιτικών, επιστημονικών και κοινωνικών, για να αποτραπεί η ψήφισή του ως έχει.

Σχετικά με το -15,2% για το β’ τρίμηνο του 2020 σχολίασε ότι «αποτελεί πικρή δικαίωση όσων λέγαμε για ανεπάρκεια της κυβερνητικής παρέμβασης», την οποία χαρακτήρισε ως «πολιτική επιλογή του κ. Μητσοτάκη». Είπε ειδικότερα ότι «όλη αυτή την περίοδο είχαμε την ηθελημένη κυβερνητική αδράνεια αντί μιας γενναίας δημόσιας παρέμβασης, το σχέδιο Πισσαρίδη για εκκαθάριση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, τις οποίες θέτει ως τον πυρήνα του δομικού προβλήματος της οικονομίας, και ένα πτωχευτικό-καταπέλτη για τους δανειολήπτες». Ο κ. Παππάς μίλησε για αποκλεισμό της πλειονότητας της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας από τα εργαλεία στήριξης της Πολιτείας, αλλά και για μη παροχή στην αγορά των 37 δισ. ευρώ που προέρχονται από στοχευμένα προγράμματα της ΕΚΤ για τη στήριξη των ΜμΕ και «λιμνάζουν στις τράπεζες». «Πρέπει να υποχρεωθούν οι τράπεζες να διοχετεύσουν αυτή τη ρευστότητα στην αγορά για να σωθούν επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας», τόνισε.

Κατηγόρησε για «επικοινωνιακά προπετάσματα καπνού», ενώ κάλεσε τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις να εργαστούν «ώστε να μετουσιώσουν τις κοινωνικές αντιδράσεις σε μια κατεύθυνση πολιτικής αλλαγής και σταθεροποίησης της κοινωνίας και της οικονομίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ