today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Τηλεδιάσκεψη του Νίκου Χαρδαλιά με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τους περιφερειάρχες της χώρας, με τη συμμετοχή του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και στελέχη του οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, εξετάστηκαν θέματα αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού, συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί και είναι σε εφαρμογή, ενώ παράλληλα αναλύθηκαν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Συμφωνήθηκε επίσης, να πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη την επόμενη εβδομάδα, αποκλειστικά για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Ο Ν. Χαρδαλιάς τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να υποδειχθούν το συντομότερο από πλευράς Περιφερειών, οι κατάλληλοι χώροι ανέγερσης των 13 περιφερειακών επιχειρησιακών κέντρων Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.ΚΕ.Π.Π.), σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Προγράμματος Πολιτικής Προστασίας 2020-2023 «Ασπίδα». Ο υφυπουργός ζήτησε ακόμη από τους περιφερειάρχες, να προχωρήσει άμεσα ο ορισμός των 13 περιφερειακών συντονιστών Πολιτικής Προστασίας.

Καταλήγοντας, ο Ν. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε τα μέλη της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για τη συνεργασία, ενώ όπως υπογράμμισε ο στενός συντονισμός με τις Περιφέρειες έχει αποδειχθεί κεντρικής σημασίας, τόσο στη μάχη κατά του κορονοϊού, όσο και στη θωράκιση της χώρας έναντι φυσικών καταστροφών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ