today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Μέρκελ: Η Μόσχα πρέπει να λογοδοτήσει για το τι συνέβη με τον Ναβάλνι

Ο Αλεξέι Ναβάλνι υπήρξε θύμα απόπειρας δολοφονίας που έγινε με χρήση ουσίας από την ομάδα Novichok, δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Η Άγγελα Μέρκελ κάλεσε την ρωσική κυβέρνηση να απαντήσει στα ερωτήματα που ανακύπτουν με την κατάσταση του Ναβάλνι. «Υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα στα οποία μόνο η ρωσική κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να απαντήσει» δήλωσε η Μέρκελ.

«Αυτή είναι μια δυσάρεστη πληροφορία για την απόπειρα δολοφονίας που έγινε μέσω δηλητηρίασης εναντίον μιας ηγετικής μορφής της ρωσικής αντιπολίτευσης» δήλωσε η Μέρκελ και προσέθεσε «ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι υπήρξε θύμα μιας επίθεσης με χημικό νευροτοξικό παράγοντα από την ομάδα Novichok» και «αυτό το δηλητήριο ταυτοποιήθηκε αδιαμφισβήτητα στις εξετάσεις».

Νωρίτερα η γερμανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει μέσω του εκπρόσωπου της Στέφεν Ζάιμπερτ ότι ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι και επικριτής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος αυτή την στιγμή νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου, δηλητηριάσθηκε με νευροτοξικό παράγοντα από την ομάδα του Novichok.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ