today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

ΜέΡΑ25: Αλληλεγγύη στους διωκόμενους Κούρδους αγωνιστές

Την αλληλεγγύη του «στους διωκόμενους Κούρδους αγωνιστές», που δικάζονται με τις κατηγορίες της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απείθειας έναντι των αρχών, εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ελληνική Πολιτεία δεν γίνεται από τη μία να επικαλείται τα εγκλήματα του καθεστώτος Ερντογάν και από την άλλη να διώκει τους Κούρδους συντρόφους μας που αγωνίζονται ενάντια σε αυτό το καθεστώς. Σήμερα , προσθέτει, δικάζονται οι Κούρδοι πρόσφυγες που στις 19 Αυγούστου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς πείνας δικηγόρους EbruTimtik και AytacUnsal, η πρώτη εκ των οποίων πρόσφατα απεβίωσε στις φυλακές της Τουρκίας μετά από μακρά απεργία πείνας διεκδικώντας μια δίκαιη δίκη.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, σύμφωνα με την ανακοίνωση, απήγγειλε στους διωκόμενους τις κατηγορίες της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απείθειας έναντι των αρχών, οπότε και δικάζονται σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Το ΜέΡΑ25 ζητά την απαλλαγή τους από όλες τις κατηγορίες και την οριστική παύση της δίωξης τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ